Vilma
-8 °C
3 °C

Perelhetik a Google-t

2004.09.03. 12:52
A Geico biztosító egy szövetségi bíró döntése alapján beperelheti a Google-t és az Overture-t. A két keresőszolgáltatást azzal vádolja a cég, hogy engedély nélkül jelentetnek meg hirdetéseket a biztosító védjegyeihez kapcsolva, azaz védjegybitorlást követnek el.
Leonie Brinkema virginai kerületi bíró augusztus 25-én döntött úgy, hogy a két internetes keresőóriást beperelheti a Geico biztosító, a Google-nek és az Overture-nek így azért kell a bíróságon küzdenie, hogy felhasználhassák más cégek védjegyeit reklámeladásaik során, írta a News.com.

Az ügy anyagilag is érzékenyen érintheti a cégeket, a két kereső ugyanis abból él, hogy olyan fizetett hirdetéseket jelentet meg a találati listák mellett, melyek bizonyos keresőszavakhoz vannak kötve. Sok hirdetés van olyan védjegyekhez is kapcsolva, mint például a Geico vagy a Nike. A Geico még májusban perelte be a keresőket.

Nem látható

Brinkema nem utasította el a védjegybitorlással és tisztességtelen versennyel kapcsolatos vádpontokat a Google és Overture erőfeszítéseinek ellenére sem, azonban a Geico nem perelhet tisztességtelen üzleti magatartásért, és a kartellvádakat is elutasította a bíró.

A biztosító meg van elégedve a döntéssel. "Várjuk, hogy a tárgyaláson bebizonyíthassuk, hogy a Geico jól ismert védjegyeinek felhasználása törvénysértő, és le kell azt állítani" - mondta Janice Minshall, a cég szóvivője. Steve Langdon a Google részéről elmondta, hogy nem érzik jogosnak a vádakat, és erőteljesen küzdenek majd ellenük. A kereső azzal védekezik, hogy kizárólag belső, a felhasználók számára nem látható komputeres algoritmusokban használják a védjegyeket, annak meghatározásához, hogy milyen hirdetéseket jelentessenek meg.

A Yahoo tulajdonolta Overture nem nyilatkozott, de megjegyezték, hogy ez még csak egy elsőfokú döntés.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.