Emánuel
3 °C
12 °C

Három év börtönnel fenyeget az ASVA

2005.04.22. 16:11
Az ASVA és a miskolci rendőrség megint közösen akciózott szerzői jogsértés miatt. Az elkövetőnél ezer cd-t és dvd-t, valamint egy számítógépet foglaltak le.

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány (ASVA) megint lecsapott a fájlcserélőkre. A segítségével a miskolci rendőrség 1119 darab másolt cd és dvd korongot foglalt le, valamint egy számítógépet, amellyel az elkövető másokkal is megosztotta az interneten hatalmas gyűjteményét.

Nagy Sándor, a miskolci rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy munkatársaival az utóbbi időszakban több, a szerzői jogsértéssel kapcsolatos ügyeket göngyölítettek fel, és ezek közül az egyik legjelentősebb az a márciusi akció volt, amikor lefoglaltak egy jogsértő tartalmakat terjesztő szervert, a Mátrix hubot. Ennek a szervernek az üzemeltetője maga is szerzői jogvédett filmeket és zenei hangfelvételeket tett hozzáférhetővé.

Az ASVA azt mondja, hogy a most leleplezett kalóz az illegális tevékenységgel legalább 336 sértettnek 43 és fél millió forint vagyoni hátrányt okozott, és a legsúlyosabb esetben akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Letölteni lehet

Mint azt korábban megírtuk, a magyar jog engedélyezi a magáncélú letöltést, amennyiben a zeneszám vagy a film másolata csupán élvezeti cikk, és semmilyen jövedelem nem származik belőle. A csupán letöltőket tehát nem lehet beperelni, megbüntetni, aki viszont megosztja a fájlcserélő hálózatokon a zenéket és filmeket, az jogsértést követ el.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!