Ágnes
-13 °C
0 °C

Felvágós dizájntelefonok a Nokiától

2004.10.13. 18:30
A Nokia szerdán bemutatta a 7280, 7270 és 7260 készülékből álló új divatsorozatát, amely a múlt század eleji art deco stílust ötvözi a mai technológiával. A három mobilon főképp a vörös, fekete és fehér színek a meghatározóak, és az alapvetően műanyag burkolatukon számos nem éppen szokványos anyag megjelenik, például textil, acél és bőr.
#alt# A divatsorozat meghatározó készüléke a 7280, amely nemcsak szokatlan csőszerű formájával hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy nincsenek rajta sem numerikus gombok, sem látható kijelző. Az aprócska lcd valójában a készülék oldalán elhelyezett tükör mögött rejtőzködik és csak használat közben válik láthatóvá, a gombokat pedig egy tekergethető tárcsa helyettesíti, ezzel lehet a menükben navigálni, illetve betűket és számokat előkeresni az ábécéből. A mobilt széthúzva fogadhatjuk a hívásokat és ekkor kerül elő a digitális kamera is. Információink szerint a nyakkendősöknek és estélyiseknek szánt exkluzív mobil több mint kétszázezer forintba kerül. #alt#

Acél és bőr

Az olcsóbb modellek közül a széthajtható 7270 szép metszett acélborítást kapott, amely apró műanyag patentokkal felcsatolható, különböző szépségű és minőségű textilborítással rejthető el a kíváncsi tekintetek elől. A készüléket bőrpánttal és telefonékszerrel is feldíszíthetik azok a felhasználók, akiknek éppenséggel ehhez van kedvük. A mobil fontos kiegészítője a ruhaméreteket és pénznemeket átváltó alkalmazás és az FM rádió, de természetesen van benne kamera is.

#alt# Flash és divat

A sor végén kullogó 7260 formája nagyban hasonlít a megapixeles kamerájáról nevezetes 7610-re; annak kicsinyített mása, egy-két apró eltéréssel. A króm- és acélbetétekkel díszített mobiltelefon különböző pántokkal tehető még szebbé. Ebben is van kamera és Flash üzeneteket is tud küldeni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.