Ágnes
-11 °C
-4 °C

A Napster és a neonácik

2000.12.19. 15:02
Az alsószász alkotmányvédelmi hivatal ismeretei szerint a Napster internetes börze a szélsőjobboldali zeneszámok csereberéjének központi platformjává vált. A digitális zeneforgalmazás okán a Napsterben fantáziát látó Bertelsmann korábban elhatárolódott a jelenségtől, de mostani bejelentésük szerint közvetlenül is fellépnek az uszító tartalmak terjesztésével szemben.
A Bertelsmann médiakonszern élesen elítélte a Napster internetes zenebörzével való visszaéléseket. A szélsőjobboldali, erőszakot dicsőítő szellemi javak csereberéje ellenkezik a rendszerbe belépők által elfogadott felhasználási feltételekkel.

Az alsószász alkotmányvédelmi hivatal szerint ugyanis az utóbbi időben a Napster lett a központi elosztóhelye a Németországban tiltott szélsőjobboldali zenéknek. A hivatal egyik szóvivője a Norddeutsche Rundfunk adásában kijelentette: az online cserebörzén jóformán minden általuk ismert büntetendő nóta felbukkant már. A Napster révén a szélsőjobboldal hívei zavartalanul terjeszthették a gyilkosságra felszólító számokat.

A Bertelsmann eCommerce Group (BeCG), a Napster stratégiai partnere, a lehetőségek keretén belül szorosan együtt fog működni a bűnüldöző hatóságokkal - jelentette ki Andreas Schmidt, a BeCG főnöke.

A cég szóvivője hangsúlyozta, a Napster felhasználói közül mindenki maga dönti el, melyik zeneszámot kínálja fel letöltésre más felhasználóknak a File-Sharing-Network keretein belül. A zenét a Napster hálózatában nem tárolják egy központi számítógépen, hanem a mintegy 40 millió felhasználó gépén marad. A Napster funkciója így nem más, mint az internetszolgáltatóké vagy a postáé: pusztán átviteli platform.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.