Kamu oldalakra vadászik a Twitter

2009.06.10. 12:15 Módosítva: 2009.06.10. 12:15
Kísérleti szolgáltatást tesztel nyáron a legnépszerűbb mikrobloghálózat. A rendszer azonosítja azokat az oldalakat, amelyeket valós személyek nevében ír valaki más. A Twitter azután döntött az ellenőrzés mellett, hogy beperelte a St. Louis Cardinals baseballcsapat menedzsere.

Tony La Russa menedzser nevében valaki egy kamu Twitter-oldalt hozott létre, és álposztokat írt bele. 2009 nyarán vezetik be az „Ellenőrzött oldalak" szolgáltatás béta verzióját, írta Biz Stone, a mikrobloghálózat alapítója egy blogposztban.

Egyelőre igen keveset árult el arról, miként képzelik az ellenőrző folyamatot, de az biztos, hogy kiemelt felhasználók esetében használják majd, és ha az illető átmegy a teszten (vagyis bebizonyosodik, hogy tényleg az, akinek mondja magát), akkor valamifajta pecsétet kap az oldalára.

„A kísérletet híres művészekkel, sportolókkal és közalkalmazottakkal kezdjük, és más nagyon ismert egyénekkel, akiknél felmerülhet, hogy visszaélnek a személyiségével. A jövőben több oldalt is ellenőrizni szeretnénk, de erőforrásaink korlátai miatt egyelőre néhány felhasználóval kezdjük a tesztet" - írta Stone és hozzátette, hogy nem szeretnék, ha az ellenőrzött pecsét nélküli felhasználók mindegyikét csalónak gondolná az internetező tömeg.

A baseballcsapat menedzsere egyébként azért perelte be a Twittert, mert egy oldalon, a saját nevében valaki két Cardinal játékos haláláról árult el piszkos titkokat. Egyikük 2007-ben, ittas vezetés miatt közlekedési balesetben, másikuk szívelégtelenség miatt hunyt el 2002-ben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM