Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

eKender

2000.04.17. 13:40
Két seattle-i üzletember teljesen komolyan arra készül, hogy elektronikus kannabisz áruházat indítsanak, és igérik, hogy több Nyugat-Európai városban is kézbesítik a megrendeléseket.
Tim Freccia és Mike Tucker nem féltek saját agyuktól, amikor kitalálták, hogy e-kereskedést nyitnak egy javarészt lefedetlen piaci igény kielégítésére. A fiatal vállalkozók tervei szerint Nyugat-Európa nagyvárosaiban 2001 júniusától online lehet cannabist rendelni (fű, ganja, brokkoli) iToke néven indított e-bizniszükön keresztül.

iToke fűküldő szolgálata hasonlóan működik majd, mint a csomagküldő szolgálatok
Ez viccnek kicsit durva, mondhatnánk. Frecciáék valóban csont komolyak. A stratégiai terveikről csak nagy vonalakban nyilatkoznak: az iToke fűküldő szolgálata hasonlóan működik majd, mint a csomagküldő szolgálatok, olyannyira nem lesz kevesebb azoknál, hogy sztár-arccal akarják reklámozni magukat (ahogy. William Shatner a Priceline.com-ot).

Freccia a duó szóvivője egy spanyol vizeken ringó jacht fedélzetéről adott telefoninterjúban vázolta nagyratörő elképzeléseiket a Netslaves riportereinek.

A füves szubkultúrának le kell vetkőznie a hatvanas években ráragadt imidzset, jelentette ki Freccia, nincs többé batikolt trikó, leveles medál, gubancos haj, givpíszacsensz, elmúltak az idők. Már a New Age is bejelentette megszűnését. Arra készülnek, hogy fű a mindennapi kultúra részévé válik, mint a sör, vagy a golfozás. A piaci igény, ahogy például a kriptográfiai szoftverek esetében is, népgazdasági és közbiztonsági érdekek alapján felpuhítja a regulációt. A két seattle-i üzletember ráadásul nem minden alap nélkül feltételezi, hogy nem jutnak bajba a jelenleg illegális pszichotróp anyagnak minősülő kannabisszal: Európa több Nyugat-Európai országban is felmerült a könnyűdrogok legalizálásának lehetősége.

Frecciáék közben más területeken is kamatoztatják kreativitásukat: flash-animációs sorozatot indítottak Badcop címmel. A sorozat totál komoly (a komolyság, mint észrevettük, alapérték), akár egy krimi, a médium korlátozottságának megfelelően kissé darabos, de élvezhető. A Badcop jelenleg a második részénél tart: a rossz rendőr visszatér gyermekkora színhelyére, Németországba és azt látja, hogy a kommunista terrorista, aki annó lemészárolta a családját, voltaképpen Joshka Fischer német külügyminiszter. Aláfestő zenének a California Dreaming megy.

iToke és Badcop, emlékezzünk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.