Ambrus
-7 °C
3 °C

Megint kitiltották Hitlert az iWiW-ről

2006.06.27. 09:17
Rendszeresen regisztrálnak Adolf Hitler néven a legnagyobb magyar közösségépítő szájton. A Fiksz Rádió munkatársa ezt annyira sérelmezte, hogy feljelentést tett. Az iWiW szerint viszont a provokációk azóta szaporodtak meg, hogy tulajdonosváltás történt.
"Kicsit izgultam a kapitányságon. De meguntam a szarozást: az eddigi legfelháborítóbb Adolf Hitler adatlap jelent meg az iwiwen" - olvasható a Fiksz Rádió honlapján a rendőrséghez forduló Kádár Péter érzelmektől sem mentes írásában. A rádió munkatársa azon háborodott fel, hogy a legnagyobb magyar kapcsolatépítő szájton beírta Hitler nevét a keresőbe, és kapott rá találatot.

"A lapon közösség elleni izgatás található" - írja a felháborodott Kádár, aki "többrendbeli bűnpártolás miatt" tett feljelentést a Magyar Telekom és a T-Online vezetői, Straub Elek elnök-vezérigazgató, Simó György, és Weyer Balázs, valamint Szabó Márton, az iWiW ügyvezető igazgatója ellen.

Nevetséges feljelentés

A feljelentésbe torkolló felháborodásra reagált az iWiW is. Szerintük a feljelentés alaptalan és nevetséges is. "Amennyiben az iWiW-en törvénytelen tartalmak - például tiltott önkényuralmi jelképek - jelennek meg, azokat az üzemeltető a törvényi kötelezettségének és a felhasználási szabályzatban lefektetett jogának megfelelően azonnal eltávolítja. Ugyanígy az egyértelműen ízléstelen, vagy obszcén hamis regisztrációkat is törli, egyúttal kijelenti, hogy továbbra sem nyomoz a furcsa nevű felhasználók után."

Az iWiW szerint egyébként az ellenük irányuló támadások és "provokációk" a tulajdonosváltás óta szaporodtak meg. "A legutóbbi esettel kapcsolatban a közösségi portál üzemeltetője már törölte a náci vezetők nevén regisztrált felhasználókat és azokat, akik ízléstelen, a nyugalom megzavarására alkalmas adatokkal jelentkeztek be, magyarázza a helyzetet a közlemény. (A vélhetően hamis, vagy jogsértő tartalmakat az info@iwiw.net címen lehet jelezni.)

Chuck Norris lenyomja Hitlert

A legnagyobb magyar közösségépítő szájton egyébként "más portálokhoz képest rendkívül alacsony számban - közel 1 millió felhasználóból mindössze néhány esetben - merült fel olyan gyanú, hogy valaki hamis adatokat közölt, de közöttük is inkább a Chuck Norrisok és a hasonló, viccesnek szánt regisztrációk voltak túlsúlyban, kimondottan ízléstelen adatlapok pedig csak elvétve akadtak."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.