Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Éjszaka tilos spamelni

2004.03.01. 16:32
A dél-koreai törvényhozók betiltanák a reklámlevelek küldését este kilenc és reggel kilenc között. A kormány spamellenes intézkedései 2007-ben várhatóan tízmilliárd wont emésztenek fel.
Dél-Korea más országokkal együttműködve több szigorú intézkedést hozott a kéretlen reklámlevelek küldői ellen, például harmincmillió wonra (5,2 millió forint) emelték a spamelőkre kiszabható bírságot. Hamarosan létrehoznak egy speciális központot is, amely kizárólag a spamelőkkel foglakozik. A legszembetűnőbb új javaslat a "kijárási tilalom", miszerint este kilenc és reggel kilenc között tilos reklámlevelet küldeni. Egyelőre kérdéses, hogy a spamelők a különös jogszabály hatására hagyják-e nyugodtan aludni a koreaiakat, hiszen eddig sem a törvénytisztelő magatartásukról voltak híresek.

Túl széles sáv?

A Sophos biztonságtechnikai cég szerint Dél-Korea a világ negyedik legnagyobb spamgyártója az Egyesült Államok, Kanada és Kína után. A szakértők ugyanakkor azt is kimutatták, hogy a reklámlevelek többségét a koreaiak nem szándékosan küldik el, általában hackerek használják ki a felhasználók szélessávú elérését. Mindez egyáltalán nem meglepő, hiszen Dél-Koreában a legfejlettebb a szélessávú infrastruktúra.

A Register információi szerint Dél-Korea Kereskedelmi Bizottsága nemrégiben huszonöt vállalatot büntetett meg kéretlen reklámlevelek küldése miatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.