Zalán
6 °C
19 °C

Olcsó online telefonszolgáltatás az EuroWebtől

2005.02.04. 12:52
NeoPhoneX néven februán negyedikén a világ bármely pontjáról igénybe vehető internetes telefonszolgáltatást indít az EuroWeb, elsőként hazánkban. A NeoPhoneX használói vezetékes és mobil telefonszámokat is felhívhatnak, a hálózaton belüli hívás ingyenes.

A felhasználók február 4-től a NeoPhone szájtján ingyen regisztrálhatnak, és innen tölthetik le - ugyancsak ingyen - az online telefonáláshoz szükséges szoftvert. Regisztráció után az ügyfél kap egy hatjegyű azonosítót és egy virtuális, úgynevezett IP-telefonszámot, amellyel hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének a legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak. A NeoPhoneX használatához a szélessávú internetelérésen túl elegendő egy a számítógépre kötött headset, vagy egy telefonkészülék.

Hálózaton belül a NeoPhoneX-felhasználók ingyen hívhatják egymást, de a belföldi és külföldi vezetékes és mobiltelefonok hívási tarifái is kedvezőek. A társaság közleménye szerint külföldről hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 forintig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 forintig, míg 5,20 forintos percdíjért lehet hívást kezdeményezni az Egyesült Államokba, Kanadába vagy Németországba. A belföldi hívások díja - csúcsidőben - Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba 6,60 forint, más településekre 8 forint. A NeoPhoneX hálózaton kívüli hívások díjait a kiskereskedelmi forgalomban lévő NeoPhone hívókártyával vagy az úgynevezett online NeoPhone kártyával lehet fizetni az interneten.

A NeoPhoneX a társaság tervei szerint a közeljövőben saját fejlesztésű, kényelmi funkciókkal (chat, globális telefonkönyv) is ellátott szoftverrel, valamint egy vállalati felhasználásra szánt változattal is előáll. Az EuroWeb International a magyarországi bemutatkozást követően Szlovákiában és Romániában is bevezetné az új szolgáltatást.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.