Natália
-3 °C
7 °C

A Quake3 helyett kommunista hősökkel játszhatnak a kínaiak

2005.10.16. 18:00
A kínai vezetők az "egészséges társadalom" elveire és erkölcseire nézve károsnak ítélik a főleg az Egyesült Államokból és Dél-Koreából származó internetes videójátékokat, ezért saját játékszoftvereket fejlesztenek ki.

A kínai vezetők döntést hoztak arról, hogy a kínai történelem pozitív alakjait szerepeltető játékokkal semlegesítik a hatásukat - így erősítve a fiatalokban a nemzeti érzést és a korrekt erkölcsi szemléletet.

A mintegy 15 millió kínai videójátékos a Lineage koreai fantasy-játék, a Quake3 Arena és a Wolfenstein helyett Cseng Hi (Zheng He) admirális és Lej Feng (Lei Feng) katona példáján okulhat. A sanghaji székhelyű Shanda informatikai társaság bejelentette, hogy a közeljövőben elindít egy sorozatot, amely a száz leghíresebb kínai életéből merít ihletet.

Cseng Hi admirális (1371-1435) a Ming-dinasztia idején élt, muzulmán eunuch volt, aki hatalmas flottát vezetett a Nyugat földjeinek felfedezésére. Eljutott az Arab-félszigetig és Kelet-Afrikáig. A róla szóló játék megtanít a Kína és más országok közötti kulturális csere fontosságára - jelentette ki a társaság vezetője.

Lej Feng (1940-1962) katona volt. Mao Ce-tung (Mao Zedong) elnök szerénysége és a nép iránti odaadása miatt állította a fiatalok elé példaképnek. A videójátékban Lej Feng megmutatja, hogyan kell kézigránátot dobni, miként kell megmenteni természeti katasztrófa sújtotta embereket, és hogyan kell átélni mások megsegítésének örömét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!