Tímea, Irma
11 °C
19 °C

Tojással dobálták a Microsoft-vezért a Közgázon

2008.05.19. 15:38
Steve Ballmer, a Microsoft Corporation vezérigazgatóját tojással fogadta egy néző a Corvinus egyetemen tartott előadásán.

A Microsoft-vezér délelőtti parlamenti megbeszélései után a Corvinus egyetemen tartott tartott beszédet, miután az díszdoktorrá avatták. Beszéde előtt kérte, hogy kapcsolják fel a lámpákat, mert nem lesz prezentáció, csak beszélgetni jött. Mielőtt azonban elkezdte volna a beszédét, egy néző felállt, hangosan kiabálva azt követelte, hogy a Microsoft adja vissza a magyar adófizetőknek azt a 25 milliárd forintot, amit ellopott tőlük, és több tojást dobott felé. Ezzel vélhetően a közigazgatási és az oktatási intézmények szoftverellátásával kapcsolatos 25 milliárd forintos tenderre utalt, amit a Gazdasági Versenyhivatal képviselője támadott meg a Fővárosi Bíróságon. A per éppen Ballmer érkezése napján kezdődött volna, ám a bíró egy váratlan fordulattal egyéb hivatalos elfoglaltságára hivatkozva elnapolta a tárgyalást.

Ballmer előszőr feltett kézzel védte magát, majd lekuporodott a pulpitus mögé, mire a dobálót elvezették. Az incidens után megkezdte előadását. Helyszínen tartozkodó munkatársaink az elkövetőről annyit tudtak meg, hogy valószínűleg az egyetem hallgatója, adatait a rendőrség felvette, majd távozhatott.

Délelőtt Ballmer az Országgyűlés informatikai és távközlési albizottságának rendkívüli ülésén bejelentette: a Magyar EU Fejlesztési Igazgatótanács és a magyar kormány, illetve a Microsoft közösen indít programot az információs társadalom alkalmazkodó képességének növelésére.

A TITAN, Tréning-keretprogram az Információs Társadalom Alkalmazkodóképességének Növelésére akciót a Microsoft kezdeményezte. A kezdeményezés lényege, hogy a magyar piacon is minél több jól képzett információ- és kommunikációtechnológiai szakembert képezzenek a magyar vállalatok nemzetközi versenyképességének növelése és az e-Befogadás társadalmi és gazdasági alapjainak megteremtése érdekében, közölte az MTI.

A program három célt fogalmaz meg, így azt, hogy a kis- és közepes vállalkozások számára is a hétköznapok természetes része legyen a magas fokú számítógéphasználat és a digitális írástudás. A másik cél az, hogy csökkenjen az informatikai szakemberhiány, ami nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is érzékelhető. A harmadik cél pedig az, hogy az általános oktatás keretében is tanítsák a digitális írástudást, a számítógépes ismereteket.

Steve Ballmer kifejtette: a digitális tudás nagyon fontos része a versenyképességnek, mint ahogyan a technológiai innováció is. Hozzátette: a program alapvetően arra koncentrál, hogy az informatikai képességeket és képzettséget javítsa annak érdekében, hogy javuljon a foglalkoztatottság és az emberek, cégek versenyképessége.

Kérdésekre válaszolva Drajkó László, a Microsoft Magyarország vezérigazgatója elmondta: most a létrehozás fázisában van program. A tervek szerint a január 1-jétől már életképes program jórészt uniós forrásokra épül. A projekt minden kis- és közepes cég számára elérhető lesz azért, hogy növelni tudják digitális képességeiket. A cél az, hogy az első évben 10 ezer informatikai szakemberhez, 25 ezer üzleti vezetőhöz jusson el a program, illetve ezen túlmenően százezres nagyságrendben a munkavállalókhoz is.

A mintegy 10 milliárd forint forrásigényű TITAN-programot 2009-2010-2012-re tervezik, s a cégek elsősorban abban támogatják a képzési projektet, hogy az eljusson mindenkihez. A programban részt vesz még a Cisco, a HP és az Intel magyar leányvállalata, a Magyar Telekom, a rEVOLUTION Software, az Xapt, a FreeSoft, valamint az Inforum, illetve az Informatikai Vállalkozások Szövetsége is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!