Ambrus
-7 °C
3 °C

Továbbra sem jelent a Magyar Telekom

2006.08.15. 15:55
Hónapok óta várnak a részvényesek és pénzügyi felügyeleti szervezetek a Magyar Telekom 2005-ös éves jelentésére, de a cég három hónapja nem hozza nyilvánosságra. Egy rendkívüli közgyűlést azért összehív a társaság igazgatósága.

Hétfői ülésén arról döntött a Magyar Telekom igazgatósága, hogy összehív egy rendkívüli közgyűlést, hogy tájékoztassa részvényeseit, ugyanakkor a sajtóközleményükben azt írják, hogy a Telekom Montenegró által tavaly megrendelt piackutatási szerződés ügye miatt még "nincsenek abban a helyzetben, hogy jóváhagyják a 2005. évi éves beszámolót".

Milliók ide, milliók oda

Emlékezetes, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) július 25-én hatmillió forintos bírságot szabott ki a Magyar Telekomra az éves beszámoló közzétételének késése miatt. A felügyelet májusban is megbüntette hatmillióra a társaságot, mert elmaradt az egyszerűsített mérleg közzététele.

A montenegrói leányvállalatánál hónapok óta tartó belső vizsgálatról annyit lehet tudni, hogy két szerződést érint, amelyekről azt gyanítják, hogy megsértették a hatályos jogszabályokat és a cég belső kontrollrendszerét. Mint az megírtuk, a hétszázmillió forint értékű tanácsadási szerződésekre kiadott pénz offshore cégekhez került, sőt magát a szerződést is egy offshore céggel kötötték.

Elméletek a késésről

Több minden is állhat az ügy hátterében. Egyes elképzelések szerint lobbipénzek kifizetéséről lehet szó, mások szerint Straub Elek elnök-vezérigazgató székét akarta valaki megingatni, míg a nagyobb összeesküvésben hívők egyenesen odáig mennek, hogy a Deutsche Telekomot akarták nehéz helyzetbe hozni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.