Dömötör
11 °C
14 °C

Váratlan csökkenés a magyar mobilpiacon

2003.11.27. 11:30
Októberben ugyan tovább nőtt az aktív SIM-kártyák száma, a ténylegesen használt előfizetések mégis csökkentek. A Vodafone tovább növelte részesedését.
Októberben havi összevetésben 0,6, éves szinten pedig 18,9 százalékra lassult a magyarországi mobiltelefon-előfizetések számának növekedése, azaz több, mint 7,6 millió hívásfogadásra képes aktív SIM-kártya volt forgalomban - derül ki a Hírközlési Felügyelet jelentéséből. Az utolsó három hónapban forgalmazó aktív kártyák - azaz a legalább néhanapján használt előfizetések - száma kismértékben csökkent, 7,123 millióról 7,117 millióra.

Nyomul a Vodafone

A Vodafone piacrészesedése mindkét vonatkozásban lendületesen nőtt, mindkét versenytárs rovására. Az előfizetéseket tekintve a Vodafone súlya 0,3 százalékponttal 16,28 százalékra nőtt, a Pannoné 36,5 alá, a Westelé pedig 47,3 alá csökkent, vagyis gyakorlatilag - százalékpontban mérve - egyforma arányú veszteséget szenvedtek el.

A forgalmazásban résztvevő SIM-kártyák területén a 70-esek inkább a 20-as rovására terjeszkedtek, s ezzel a Vodafone piacrészesedése bőven 16 százalék fölé, a Pannoné 36, a Westelé pedig 48 alá került.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!