Beáta, Izolda, Lea
8 °C
20 °C

Csütörtöktől változik a Sulinet Expressz

2004.06.30. 10:30
A hatvanezer forintnál olcsóbb sulinetes eszközök szerdán még ingyen megvásárolhatók, de július elsejétől szigorodnak a feltételek, és mindenkinek ötven százalékos önrészt kell vállalnia. Az adókedvezményre jogosult vásárlók már megrohanták a boltokat.
A hatvanezer forintos adókedvezménnyel támogatott informatikai eszközök vásárlására tavaly bevezetett Sulinet Expressz program július elsején, azaz csütörtökön teljesen átalakul: a vásárlóknak ötven százalékos önrészt kell vállalniuk, megszűnik a tartós bérlet, jövedelmi korlátot vezetnek be, viszont kibővül a vevők köre, és már nemcsak diákok, tanárok és hozzátartozóik szerezhetnek adókedvezményt.

Új változások a programban
A hatvanezer forintos adókedvezményt július elsejétől a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó összes magánszemély igénybe veheti, amennyiben négymillió forintnál kisebb éves jövedelemmel rendelkezik. A 3,4 és 4 millió forint közötti jövedelemmel rendelkezők csak sávosan csökkenő mértékben, a 3,4 millió forintnál kevesebbet keresők teljes mértékben igénybe vehetik a kedvezményt, de a számítástechnikai eszköz megszerzésére fordított összeg ötven százalékát mindenkinek ki kell fizetnie. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 2004. július elseje után egy hatvanezer forintos termék megvásárlásakor csak harmincezer forint igényelhető vissza. A vásárlónak összesen százhúszezer forintot kell elköltenie (nem feltétlenül egy termékre), hoyg hatvanezer forintot leírhasson összevont adóalapjának adójából.
Az ötven százalékos önrész bevezetése igen érzékenyen érintette a vásárlókat, és minden eddiginél többen rohanták meg a kereskedéseket. Az Oktatási Minisztérium adatai szerint a júniusi forgalom jelentősen meghaladta az igen kiemelkedő februárit, amikor szintén a Sulinet Expressz változása okozott fellendülést; a fölöttébb népszerű digitális fényképezőgépek ekkor kerültek le a támogatott termékek listájáról.

Mindent visznek

Információink szerint a rugalmasan összeállított konfigurációk a keresettek, de sokan csak továbbfejlesztik meglévő számítógépüket, ők többek között merevlemezt, memóriát, processzort vagy alaplapot vásárolnak. Az egyedi termékeknél mostanában a monitor és a nyomtató a slágertermék.

Persze a változásokra a kereskedők is ügyesen reagáltak, és hirdetéseikben ők is arra hívják fel a vásárlók figyelmét: a hatvanezer forintnál olcsóbb termékeiket most még ingyen elvihetik.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.