Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Majdnem kész Noé bárkájának jelenkori mása

2016.02.24. 07:05

Kis híján elkészült a munkával az az amerikai csoport, aki életnagyságban készíti el (hitük szerint ismét) Noé bárkáját.

A hatalmas hajó adományokból épült, a százmillió dolláros költségvetés legnagyobb része a szakemberekre és a jórészt fából álló alapanyagra ment el. A 150 méter hosszú és 15 méter magas, háromemeletes hajó építői évente 1,4-2 millió látogatót várnak az előrejelzések alapján.

A kivitelező vállalkozás vezetője, Ken Ham a Fox Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy arra a szkeptikus kérdésre is lesz válaszuk, hogy fért el a föld minden szárazföldi állatából egy hím és egy nőstény a bárkán: Ham szerint például eleve nem több millió fajról volt szó, ráadásul az állatok többsége amúgy is relatíve kis méretű. A hajón amúgy lesznek ketrecek, melyekben állatmaketteket helyeznek el a kiállítás szervezői.

Ham azt is elmondta, hogy bár a kiállítást keresztény emberek tervezik, és a kiállításnak lesz keresztény üzenete, nem az a céljuk, hogy letaglózzák a látogatókat. Ennek mondjuk kicsit ellentmond az az apróság, hogy a videóban a vélhetően a kiállításon is megjelenő állatok rajzai között

dinoszauruszok 

is szerepelnek.

rajz1

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.