Katalin, Kitti
4 °C
19 °C

Isteni üzenet és akasztott robot a Marson

2012.08.09. 12:00

Sokan panaszkodtak, amiért a NASA Mars-járója rossz minőségű képeket továbbít a Földre. Korábban beszámoltunk róla, hogy a jelenségről a kamerákra szerelt porvédő sapkák tehetnek, amiket még nem távolítottak el, a jelenleg elérhető felvételeket pedig az a navigációs kamera készítette, amelynek nem ez az elsődleges feladata.

A porvédők eltávolítása után végre megindulhat a nagy felbontású fotók és videók áradata; igaz, azt is érdemes megjegyezni, hogy az adatátvitel időigényes folyamat, mivel a képanyagot rádióhullámon kell továbbítani a Marsról a Földre. De mi történik akkor, ha a Curiosity tizenkét kamerájának egyike valami olyat pillant meg, amit még a legrosszabb rémálmainkban sem szeretnénk látni? A Collegehumor oldalán összegyűjtötték a legszórakoztatóbb, legmeredekebb fantáziaképeket, amelyek a legrosszabb forgatókönyveket összegzik. Ezek szerint nem az életlen, rosszul fókuszált kép a legszörnyűbb dolog, ami egy Mars-járóval történhet.

Ha ön is tudna hasonló képeket készíteni, és szeretne hozzájárulni a vicces kultúrkincs gyarapításához, ne habozzon megosztani velünk a vörös bolygóról alkotott vízióit: képeit az ugyelet@mail.index.hu címre küldheti.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!