Kíváncsi arra, min bukja el a Fidesz 2018-at?

GettyImages-1436243
2016.04.23. 19:18 Módosítva: 2016.04.23. 19:49

Azon, hogy egy Habony Árpádnak látszó személy nyakába mégis belepottyan egy kurva a falról egy ibizai klubban? Á, dehogy.

Azon, hogy Mészáros Lőrinc egyszer merő figyelmetlenségből megvásárolja egész Fejér megyét? Ugyan.

Vagy hogy Matolcsy György amerre csak rokont vagy jóbarátot lát, úgy kezdi el szórni a pénzt, mint Rogánné Cili asszony a vasárnap újranyitott plázákban? Még csak ezen se.

Hogy tovább cukipártosodik a Jobbik, gázt ad az MSZP vagy befékez Gyurcsány? Muhaha.

Tudják min? A butatelefonokon.

Nagyjából két hónapja Fónagy János parlamenti államtitkár – lényegében miniszterhelyettes – jelentette ki az Indexnek adott interjúban, hogy nincs okostelefonja. Ami alapos indok szerinte arra, hogy ne ismerje az Uber nevű alkalmazást, amit éppen szabályozni kívántak. Mellékesen: Fónagy annak a fejlesztési tárcának a második embere, amely az infokommunikációért is felel; tudják, olyan ez, mintha Andy Vajna offshore-felszámolásért felelős kormánybiztos lenne.

Aztán most szombaton Németh Szilárd Fidesz-alelnök és rezsibiztos védekezett azzal minden, az MNB-alapítványok elképesztő pénzszórásával kapcsolatos kérdés ellen, hogy bő fél nap alatt nem sikerült megtudnia: a Matolcsy-unokatesóéknak adott 600 millió 600 millió-e, a Matolcsy-könyvre elszórt 70 millió meg 70 millió-e, mert „csak egy kis Nokiám van” ( és egy közpénzen kapott Samsung mobilja és hétszázezres laptopja; de ne legyünk kicsinyesek, ha nincs nála, hát nincs nála, csak kell játszani valamin a gyerekeknek Candy Crush Sagát).

Butatelefon butatelefon hátán – tényleg ez a Fidesz? (És azt még meg se néztük, mit hord a zsebében Fazekas Sándor két megtekintés között.)

Az a párt, ami egykor népszerűbb volt a fiatalok között, mint a szivárványhányós Snapchat-filter, most olyan öregemberes, mint egy munkásőrnek öltözött nyugdíjas párttitkár? Na jó, hülye vagyok, miért most csodálkozom el ezen – már akkor rájöhettem volna, amikor a netadóval akkora pofont adtak maguknak, hogy dajcstomi retweetelői adták a másikat.

És mi lesz itt 2018-ban? A Facebookból is a Jobbik és a balos pártok fognak folyni, nem a kamuoldalakon lájkokkal megnyerhető Maldív-szigeteki nyaralók; jönnek a Messenger-, Instagram-, Snapchat-, Tumblr-, Twitter-kampányok, a #vonagaborcukiskodik, #csakagyurcsany, #szanyikapitanyodacsap hashtagek, a pártok ott lesznek az ingyenes telefonos appok hirdetéseiben, a jelöltek többet fognak posztolni, mint egyszeri bikinimodell az első dubajozásáról.

És akkor előáll majd Németh KicsiNokia Szilárd, hogy

bocsánat, át tudná valaki ezt a hentesteges dolgot küldeni sms-ben?

Vagy Fónagy János azzal, hogy nem tudja-e valaki, hogy butatelefonon lehet-e olyan kis szíves bigyóval lájkolni Semjén Zsoltot? És hogy a konferenciahíváshoz hol a konferenciaterem a pogácsákkal, és hogy fiatalság, bolondság, cseteljen veletek a dajcstomi? Komolyan ennyire webnullásak vezető kormánypárti politikusok?

Vagy valójában Fónagy János több időt tölt az App Store-ban, mint Vajna Tímea Sarka Katával? Német Szilárd pedig több pénzt hagy a Google Play-en, mint az Elműnél? És inkább képesek most ennyire blőd hazugságokra, hogy ne kelljen kényes kérdésekre érdemben válaszolniuk?

Komolyan, de tényleg komolyan: nem tudom, melyik a rosszabb.