Orbán Viktor önálló fejezetet kaphat a Galaxis útikalauz stopposoknak-ban

29750187 10156096633881093 5975372003657103090 o
2018.04.05. 15:17 Módosítva: 2018.04.05. 15:17

Elérkeztünk a politikai abszurdnak arra a szintjére, amit újságírói eszközökkel már képtelenség visszaadni. Ezért, bocsássanak meg érte, de kénytelen vagyok Douglas Adamshez fordulni, aki a Galaxis útikalauz stopposoknak című műremekben a következőket írta egy szerkezet, a Valószínűtlenségi Hajtómű feltalálásának körülményeiről:

Egy napon aztán egy diák, aki egy különösen rosszul sikerült mulatság után magára maradt a takarítással, azon vette észre magát, hogy így érvel:

– Ha egy ilyen szerkezet megépítése lényegében lehetetlen, szükségszerűen véges a lehetetlensége. Ahhoz tehát, hogy megkonstruálhassak egy ilyen gépet, először ki kell számolnom, mennyire valószínűtlen a megépítése, majd ezt a számot betáplálnom a véges valószínűtlenségi generátorba, egy csésze forró, gőzölgő teát töltenem neki… És be is kapcsolhatom.

Így is tett, és meglepetéssel konstatálta, hogy sikerült a semmiből megalkotnia a sokak által régen keresett Végtelen Valószínűtlenség Generátort.

Hogy ennek a generátornak milyen is a hatása, azt tökéletesen megértettem, amikor megnéztem Orbán Viktor kampányvideóját, aminek a címe A Ludovika Egyetemi Campus átadása.

Zaphod Arthurra meredt.

– Gondoltál erre, földlakó?! – förmedt rá.

– Öööö… – hebegett Arthur. – Én csak…

Nem, egyáltalán túlzás a legnagyobbakhoz fordulni Orbán kampányvideója kapcsán, amely bevezet minket a szürrealizmus legmélyébe, a metafizikai nulla pontba. A kampányvideót szerdán tették közzé a miniszterelnök Facebookján, és a Ludovika épülete, illetve annak helyiségei, valamint maguk a tanulók láthatók rajta, miközben Orbán Viktor hangja hallható, aki EGY ÁRVA SZÓT SEM MOND A LUDOVIKÁRÓL. Ehelyett miről beszél?

Igen, a migrációról és a kerítésről.

Nyitókép: Szecsődi Balázs/Facebook/Orbán Viktor