Mária
-6 °C
-2 °C

Szaddám Huszein Magyarországon

2003.12.15. 04:37
Szaddám Huszein elfogása sajnálatos módon vasárnapra esett, így az államfői tiszteletkörökön túl elmaradt az ilyenkor szokásos nyilatkozatdömping. A hét célirányos kezdése végett összeállítottuk a hiányzó közleményeket.

"A diktátoroknak menniük kell" - reagált Szaddám Huszein elfogására Orbán Viktor vasárnap, családi körben kiadott nyilatkozatában. A Fidesz elnöke szerint az iraki vezér bukása elkerülhetetlen volt, mivel "a nép nem felejti sem a tömeggyilkosságokat, sem a lakástámogatási rendszer tönkretételét".

Üdvözölte Szaddám Huszein elfogását Gyurcsány Ferenc is, megjegyezve: tapasztalata szerint a fantazmagóriák bűvöletében élő diktátorok hibáit nem könnyű helyrehozni. A rendezésnek azonban mindig alkalmazkodnia kell az aktuális viszonyokhoz - adott tanácsot a sportminiszter amerikai szövetségeseinknek, a tévé képernyője felé fordulva.

Tudom, hogy az irakiak sokat szenvedtek, de azt is tudom, milyen érzés egyedül lenni egy szűk szobában...
Szaddám Huszein kézre kerítése biztosan hozzájárul a forint stabilizálásához is, tett nyilatkozatot az eset kapcsán László Csaba vasárnap, ebéd után. "A lépés egyértelmű üzenet lesz a forint támadói számára, hogy spekulációik nem maradnak büntetlenül" - fejtette ki. "A forintot lehet támadni, vagy nem támadni, de az előbbi magával vonja a következményeket".

László Csaba ugyanakkor hangsúlyozta: nem lepődött meg azon, hogy az iraki diktátornak ilyen sokáig sikerült bujkálnia, de azon sem, hogy végül elfogták. "Sokszor olyan kis dolgokon múlnak a dolgok, mint egy vessző" - összegezte a pénzügyminiszter.

"Gratulálok a Szaddám Huszein elleni sikerhez. Az eset is mutatja, a kitartás győzelemhez vezet" - kezdte meg a számára kiemelten fontos kommunikálást Lothar Matthäus. "Nem lehet nyerni, ha az ember egy gödörben kuksol, mivel ott nincs elég hely a motiváció számára" - foglalta össze a küzdelem tanulságait a magyar futballválogatott új szövetségi kapitánya.

Végezetül az esti órákban meleg szeretettel üdvözölte az iraki népet Czeizel Endre. A neves genetikus rámutatott, hogy Szaddámot DNS-vizsgálattal, tehát azon szakterület segítségével azonosították, amelyben ő nemzetközi szaktekintély. Elmondta, a diktátornál talált összegből Huszein akár 60-70 gyereket is örökbe fogadhatott volna. "Így sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb ember találtak volna az amerikaiak" - tett hitet a család mellett a genetikus.

"Tudom, hogy az irakiak sokat szenvedtek, de azt is tudom, milyen érzés egyedül lenni egy szűk szobában" - mondta hétfőre virradóra Gryllus Dorka egy ismerősének. Geszti Péter egykori barátnője szerint mindenkinek szüksége van szeretetre, majd kijelentette: ha a diktátor megfázott volna nyirkos rejtekhelyén, az egyetlen, ami segíthet, egy bögre forró, mézes hagymatea.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.