Uj Péter, a tanulatlan, moslékarcú f*** (18+) - Best of olvasói levelek 1.

2009.05.18. 01:40 Módosítva: 2009.05.18. 01:56

10 éves ünnepségsorozatunk közben talán többen fognak célozgatni arra, hogy itt most nem is minket, indexeseket, hanem Önöket, olvasókat ünnepeljük. A legtöbb ilyen kijelentés udvarias hazugság lesz, de én tényleg igazat beszélek, hiszen ha valami nem jöhetett volna létre az Ezerfejű Szkülla és Kharübdisz nélkül, akkor az az olvasói levél.

Az indexes olvasói levelek 70 százaléka anyázás, 20 százaléka dícséret, 8 százaléka nettó őrültek bizarr műalkotása és 2 százaléka hasznos tartalom, úgymint eddig ismeretlen információ, tipp, hasonlók. Én az Index előtt jó pár napilapnál dolgoztam. A napilapok levelesládáiban sokkal nagyobb a nettó őrültek aránya, az online-nak úgy tízszerese. Ez leginkább azért van így, mert a nettó őrültek megmagyarázatlan okból vonzódnak a gépíráshoz és a többféle színes ceruzával történő aláhuzogatáshoz. Netes levelezésben

ilyen
ocsmány
trükköket
viszont
csak
a nők és a sima idióták csinálnak, akik nem tévesztendők össze az őrültekkel. Mindezek miatt fog a látszat ellenére augusztusnál tovább életben maradni a nyomtatott sajtó.

A legjellemzőbb olvasói levél tehát az anyázós, ez egyben az onilne újságíró sója, borsa, anyja, húga és szeretője. Ha nincs anyázás, az ember légüres térben száll, mint a legendás futballkommentátori hasonlatban a labda. Az anyázás bizonyítja, hogy tényleg élsz, és hogy az írásaidat bárki is olvassa.

Fura dolog, hogy azt hinnénk, ahány ember, annyi anyázás, és mégsem.

Ahogy azt hinnénk, ahány bolond, annyi kattanás, aztán a végén mindig az derül ki, hogy a szomszédos padlásról sugarazzák a fejünket, ami alufóliából gyűrt sapka vagy motoros bukósisak állandó viselésével könnyen kivédhető. A valóságban tehát ahány ember, kétféle anyázás. Az egyik a rövid, velős, egymondatos, erre majd sorozatunk későbbi részében térünk vissza, mert a leggyakoribb a másik, a kifejtős verzió.

A kifejtős anyázó levél tipikus szerkezete:

1.) Szertartásos, nyakatekert, de látszatra nem ellenséges kezdés.
2.) Túráztató szakasz
3.) Váratlanul lecsapó szitkozódásroham.
4.) Még ehhez képest is ostorcsapásszerűen érkező, halálos trágárság.
5.) A női orgazmushoz hasonló (mielőtt olvasói levelet írnának: személyesen ilyet nem láttam, csak könyvben olvastam róla), kitartott csúcspont.
6.) Pofonszerű lezárás.

Stilisztikailag az evidens jelzőhalmozás mellett általánosnak mondható a bizarr töltelékszavak (a Hovatovább család), használata, illetve a búvópatakként fel-feltörő Török Szultán-stílus. Nem beszélve arról a kötelező betétről, amelyben a szerzők a "geci" szó kreatív alkalmazásával igyekeznek bizonyítani, hogy a címzett milyen bárdolatlan alak.

Íme első példalevelünk, a zsáner quo vadisba oltott állatorvosi lova, előre mondom, hogy tényleg csak azok olvassanak tovább, akik vidáman tűrik a mértéktelen trágárkodást:

-----Original Message-----
From: xy [mailto:xycitromail.hu]
Sent: Friday, May 11, 2007 4:07 PM
To: Uj Péter
Subject:

Üdvözlöm kedves uram!

Elnézését kérem, hogy zavarom miközben próbálok illedelmes lenni, akár egy 18. században élő markáns, frappánsul kifinomult modorú melanzsos úriember. Éppen csak szeretném kifejteni önnek a szerény véleményemet az ön által vezetett index.hu internetes hírportálról.

Szerény véleményem a következő. Ez Magyarországon a legundorítóbb anarchista, mocskolódó, ízléstelen és kúltúraromboló oldal ami az világhálón van. Rentgeteg cikket olvastam és folyton folyvást elszörnyedtem. Katasztrófa! A cikkek a cikkek szerzőit minősítik, ebből ítélve szinte (kisebb kivétellel) az egész szerkesztőség egy utolsó tróger, tudatlan, rosszindulítú, pofátlan, tahó (ide jelzőnek írhatnám még: ,,tuskó" ,,paraszt" ,,bunkó"), szellemileg társadalmon kívüli, normális emberek közé nemvaló csürhe.

Mindazonálltal szeretném ha ti faszkalapok, megdöglenétek!

Gondolom semelyikőtök sem rákos beteg, vagy ha igen annak szívből örülök. De az ATV-n sokszor van egy úgynevezett Herinda roma származású jósnő (mondhatnánk boszorkány). Ma este felhívom adáson kívül és megátkoztatom mindennyiotokat! Remélem hamar meghaltok, mivel ilyen emberekre nincs szügsége a társadalmunknak! Továbbá bocsánatot kérnék, hogy a végére letegeztelek, de rájöttem, hogy egy ekkora tanulatlan moslékarcú faszt nemfogok illedelmesen magázni.

A végére megjegyezném, hogy mivel én egy, az egész világba belefáradt személyiség vagyok, nem tartozom az ég adta világon semmilyen politikai párthoz, civil szervezethez vagy egyéb agyfaszt okozó csoportosuláshoz, mindezt önnmagamtól írom, mivel ekkora mocskos geciládákat megillet, hogy valaki közölje velük a rílt!

Csácsá

Üdv.: XY Csaba

Folytatása következik!