Virtuális indexcímlap-hekkmauzóleum

2009.05.19. 10:02

Tegnapelőtt ugye lecseréltük a címlapot egy napra a tíz évvel ezelőttire, az eredeti html kóddal és felépítéssel, ami döbbent olvasói levelek és hozzászólások százait generálta. Mondjuk nem lepődtünk meg a szar az új dizájn, vissza a régit leveleken, ez minden dizájnváltás velejárója, de azért egy nagyon kicsit meglepő volt, hogy rengetegen elhitték, mi ezt szánjuk a mostani címlap utódjának.

A tízéves nyitólap előtti tisztelgést sok hasonló akció előzte meg. Ezeket nem gyűjtöttük egybe eddig, szóval most megpróbálom. Ha valami kimaradt, majd pótoljuk.

Frankó önhack

Nem az Index címlapjával történt, de mindenképpen meg kell említeni, mint nagy elődöt. A megboldogult franko.index.hu melléklet első és utolsó redizájnja alkalmából örvendeztettük meg az olvasókat (és magunkat) ezzel a végletekig autentikus feltört oldallal. Az akció remekül sikerült, éppen csak azt felejtettük el, hogy a rendszergazdáinknak is illene szólni, akik őrjöngve olvashatták a fórumokon a kárörvendő hozzászólásokat. Pedig ez a biztonsági rés tényleg nem a Linuxban volt. Az Ultracica group azóta visszavonult, tagjai Kevin Mitnickkel kávézgatnak a legnagyobb hackerek nyugdíjasklubjában. (2001. február 6.)

Ujcimlap.index.hu

Ez az oldal a 2001-es dizájnváltás beharangozásához készült, az új layoutot próbáltuk bekenni a szocialista sajtótermékek üde bájával. Alulról felfelé jelentek meg a számok, úgy kell olvasni, még történet is van benne. Rengeteg vidám percet szerzett mindenkinek a címek kitalálása, és a legjobb, hogy az élet azóta ennél is jobb bulvárcímekkel örvendeztetett meg bennünket. (vö.: Helikopterrel üldözték az agresszív kismalacot ) (2001. június)

Gyurcsány címlap

Ezzel az akcióval is sikerült elérni, hogy olvasók sokasága hitte azt, hogy feltörték az Indexet, pedig elég nagy meló volt ennyi Gyurcsányos cikket legyártani Ferenc névnapjára. (2005. november 14.)

Adásszünet

Két nagy politikus egymásra találása egy verőfényes délutánon, nem is kell kommentálni. Szívmelengető, megindító, sajnos nem vette az üzenetet egyikük sem. (2006. október 16.)

Dizájnváltó animgif címlap

A legutóbbi váltáskor jött be ez az oldal a valódi címlap előtt. Itt is az új layoutot követve próbáltuk megmutatni milyen lenne az Index, ha tényleg értenénk hozzá. Sokak szerint jobb, mint ami most van, és mennyire igazuk lehet. Nincs szebb az interneten, mint a szemkápráztató animgifek bódító kavalkádja! (2007. július 23.)

Besenyei átrepül az új címlap felett

Ez is a dizájnváltás egyik eleme volt, Besenyei Péter átrepül a címlap felett! Nagyon nehéz volt megoldani, több napig folytak a felvételek egy óriásira nagyított nyomtatott papírlapon, de lekameráztuk végül. (2007. július 23.)