Ez itt a Zegyetemek Háborújának első fordulója

2013.11.05. 15:47
Az Index új, öthetes műveltségi vetélkedőjében a jelenlegi felsőoktatási intézmények hallgatói, volt hallgatói és szimpatizánsai vetélkednek egymással közéleti, kulturális, tudományos, történelmi, gazdasági, technológiai és sporttal kapcsolatos kérdéseken keresztül. A játékosok Indapass-regisztrációval vehetnek részt a játékban, amelyben lesz, hogy hangfelvételt kell hallgatni, lesz, hogy videót kell nézni, úgyhogy aki tanóra közben tölti ki, készítsen elő egy fülest.

 
h i r d e t é s

Az első forduló egyéni első helyezettje egy csomó mindent nyer! Szép lesz a haja, mert nyer egy hajvágógépet, csinos lesz a szakálla (vagy a pasijáé, apukájáé, vagy akinek adja, ha neki éppenséggel nincs arcszőrzete), mert nyer egy körkéses borotvát, lesz egy menő termosza, navigációs eszköze, és mindet lefényképezheti egy kompakt digitális fényképezőgéppel.

A teszthez kérünk öntől pár alapadatot (játékosnév, születési év, melyik egyetem/főiskola nevében játszik). A játékosnévvel jelenik meg a toplistákon, az adatok segítségével korosztályos eredményeket is közlünk majd. Az adatok felhasználásával kapcsolatos általános szabályokat itt olvashatja.

Mindenki egyszer töltheti ki a kvízt, 24 órán belül, utána ez a kvíz már nem lesz elérhető. Mindig kedden lesz új forduló, a következő november 12-én. A kérdések megválaszolására 20 vagy 30 vagy 35 másodperc áll rendelkezésre, attól függően, milyen hosszú a kérdés. Ha videót kell néznie, vagy hangfelvételt kell hallgatnia, akkor a válaszadásra szánt idő csak azután indul el, hogy megnézte/meghallgatta, amit kell. A kvíz végén olvashatja a helyes válaszokat. A játékszabályokat itt találja.