20 találat az Indexről, és a környékéről.
A kutatók legutóbbi vizsgálata alapján egy olyan összetett betegség is jelezheti a spektrumzavar jelenlétét, mely főként az ízlelésre hat.
Van néhány íz, melyekért egyesek odavannak, míg másokban kifejezetten kellemetlen érzést keltenek. De hogyan lehet ennyire eltérő az ízérzékelésünk?
Vannak ételek, amiket már az anyaméhben sem szeretünk.
2021. december 31., 19:06
A gyerekek ízérzékelése másként működik.
Van értelme a dobozossal szemben az üveges sört preferálni, vagy fordítva?
Érdemes napi egyszer meleget enni.
Nem csak koronavírus okozhatja az ízérzés és a szaglás elvesztését, szakértő sorolta még a további okokat.
Szinte mindenki tud mondani egy olyan ételt, amelyet csak idővel szeretett meg. Az ízlés változásának tudományos oka van.
Valójában nem annyira rossz, mint gondoljuk: az ízérzékelésünk változik meg, ha repülővel utazunk.
Van időd arra, hogy állva egyél? Akkor ülj le!
Minél kisebb az ember egy bizonyos agyterülete, annál keserűbb a tonik.
Génjeidbe van kódolva a keserű íz imádata.
A szénhidrátnak is van íze, és aki érzi, az többet is eszik belőle. A zsírnál épp fordítva van.
Lehet, hogy te is egy “szupergént” örököltél?
Például a halványságát a hétfővel, és a főiskolát a kolbásszal. Nem őrültség, hanem izgalmas képesség: ez a szinesztéziás érzékelés.
2015. december 26., 15:17
Mivel már két napja folyamatosan eszik, gondoltuk, szívesen olvasgatna például arról, hogy mi minden befolyásolja döntéseinket, amikor evésről van szó.
Tudósok megmondják, mi miből ízlik a legjobban. Ha sárgából iszunk, azt túl citromosnak érezzük.
2012. szeptember 21., 18:52
Lehet, hogy ugyanazon ízélményhez több ételre vagy italra van szükségük, állítják német tudósok.
A londoni Caroline Buchanan sem ízeket, sem szagokat nem érez.
A savanyú ízt érzékelő sejtjeinkkel érzékeljük a szén-dioxidot. Azért alakulhatott ez így, hogy visszariadjunk a fermentált ételektől és italoktól.