Keresés

71 találat az Indexről, és a környékéről.

A nézők talpa alól szólhat a kórus a felújított Operaházban

A nézők talpa alól szólhat a kórus a felújított Operaházban

2018.07.01. 17:08 Módosítva: 2018-07-02 09:09:54
1407
Visszaállítják az eredeti, a maitól nagyon eltérő pompáját, miközben a legkorszerűbb technikával szerelik fel. Interjú Zoboki Gábor építésszel.

2012. október 7., 07:58

A nap képe: a Hunyadi László reklámja az Operaházon

Az Opera mindig is erős volt reklámban, a Fidelio hirdetéséről az Urbanistán is szó esett pár éve (na meg arról is, hogy az értékesítési stratégiáját

2012. augusztus 28., 07:54

Budapest-reklám: fővárosunk mint a gerillakötés, a városi kertészet és a bioéletmód fellegvára

A fenti német üdítőreklámban nem egy helszín bukkan fel szeretett fővárosunkból, így például a Liszt Ferenc téri Liszt-szobor, ismerős formájú kukák és házak.

2011. január 27., 11:40

Mit kapni egymilliárdért Budapest belső kerületeiben? Eladó luxuslakások és -házak

  Az hogy egymilliárdos ingatlanok vannak Budapesten (sőt Kecskeméten) az egyáltalán nem meglepő, foglalkoztunk már néhánnyal az Urbanistán is (elég csak ezt az 5,2 milliárdos budavári lakóházat vagy ezt az 1,6 milliárdos budafoki villát említeni, hogy a 4 milliárdos Várkert Kaszinóról ne is beszéljünk). Az ingatlanmagazin.com ma megjelent cikkében azt nézik meg, mi újság most Budapest belsőbb kerületeiben, mit tehet az, akinek van egymilliárd, sürgősen elverni való forintja.

2010. május 12., 10:17

Tényleg eltűnt a forgó óra a Nyugati térről? FRISSÍTVE

A Skála Metró előtti forgó óráról már télen akartam csinálni egy kis videót, mert olyan klassz spontán installáció volt, hogy bármelyik képzőművész bevállalta volna: szép komótosan forogtak körbe-körbe a rajta lógó 60-70 centis jégcsapok.* Lehet, hogy most már anélkül se örökíthettem meg? Tegnap egy "Vissza a Skála elé a Forgó órát!" Facebook-csoportra hívták fel a figyelmemet, amit először nem tudtam mire vélni, mert ugye van egy pár hülye csoport az iwiwgyilkoson.

2009. március 23., 09:53

Ki kell-e vágni a Nagymező utca fáit?

  Most épp a Nagymező utcában került terítékre a kérdés: életveszélyes biológiai bombák vagy védendő természeti értékek-e az utcasorfák? A kérdést nem lehet pusztán érzelmi alapon eldönteni és a város egészében vizsgálni kell, vajon szükség van-e az elöregedett faállomány frissítésére.

2009. március 13., 22:00

Indul a KÉK Tálalója. Új programsorozat és persze új blog is

"Évtizedekig kerülgettük a lehetetlen bazársort a Károly-körúton, és csak halkan reménykedtünk, hogy egyszer majd felváltja valami más. Valami, ami funkciójában, építészeti-gondolati igényességében és kivitelezési színvonalában is méltó Budapest egyik legizgalmasabb, központi helyszínéhez." - kezdik az almától a Városháza Fórum történetét a KÉK új blogjában, amelyet egy szintén új, nyilvános, havi vitasorozathoz, a Tálalóhoz indítottak.