Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Keresés

71 találat az Indexről, és a környékéről.

A nézők talpa alól szólhat a kórus a felújított Operaházban

A nézők talpa alól szólhat a kórus a felújított Operaházban

2018.07.01. 17:08 Módosítva: 2018-07-02 09:09:54
1311
Visszaállítják az eredeti, a maitól nagyon eltérő pompáját, miközben a legkorszerűbb technikával szerelik fel. Interjú Zoboki Gábor építésszel.

2018. március 19., 16:11

Mindennapok nyomában a zsidónegyedben Mindennapok nyomában a zsidónegyedben

Filmcsillag unokatestvér, munkaszolgálatos apa bőröndben mentett fotói. A Centropa Alapítvánnyal sajátos tematika szerint jártuk be a zsidónegyedet.

2014. március 25., 13:51

Papírlepke-invázió a Deák tér környékén

Kezdem úgy érezni magam, mintha Egyiptomban élnék Mózes idején.Igaz, szerencsére nem sáskák, kígyók és tetvek lepik el a városom időről időre, hanem papírvirágok, héliumos lufik, most meg épp műlepkék. Ez utóbbiról nem tudok semmit, de az Origo blogján megjelent pár kép, amely szerint a Bajcsy-Andrássy kereszteződés csupa lepke.

2011. január 27., 11:40

Mit kapni egymilliárdért Budapest belső kerületeiben? Eladó luxuslakások és -házak

  Az hogy egymilliárdos ingatlanok vannak Budapesten (sőt Kecskeméten) az egyáltalán nem meglepő, foglalkoztunk már néhánnyal az Urbanistán is (elég csak ezt az 5,2 milliárdos budavári lakóházat vagy ezt az 1,6 milliárdos budafoki villát említeni, hogy a 4 milliárdos Várkert Kaszinóról ne is beszéljünk). Az ingatlanmagazin.com ma megjelent cikkében azt nézik meg, mi újság most Budapest belsőbb kerületeiben, mit tehet az, akinek van egymilliárd, sürgősen elverni való forintja.

2010. május 17., 10:00

Parkosíthatják a Nyugati teret is

Minden rosszindulatú híresztelésemmel ellentétben a forgó óra megvan a Nyugati téren, talán el sem tűnt, jégcsapok pedig egész biztos nem pörögtek rajta.

2010. május 12., 10:17

Tényleg eltűnt a forgó óra a Nyugati térről? FRISSÍTVE

A Skála Metró előtti forgó óráról már télen akartam csinálni egy kis videót, mert olyan klassz spontán installáció volt, hogy bármelyik képzőművész bevállalta volna: szép komótosan forogtak körbe-körbe a rajta lógó 60-70 centis jégcsapok.* Lehet, hogy most már anélkül se örökíthettem meg? Tegnap egy "Vissza a Skála elé a Forgó órát!" Facebook-csoportra hívták fel a figyelmemet, amit először nem tudtam mire vélni, mert ugye van egy pár hülye csoport az iwiwgyilkoson.

2009. augusztus 1., 07:06

Budapest-klip: Gwen Stefani a Nyugati Pályaudvaron

  Gondoltam a tegnapi Keleti Pályaudvaros klip után ma majd jól beillesztem Gwen Stefanit a Nyugatiban, de nem csak nekem, hanem Sadiának is eszébe jutott, hogy milyen klassz is az énekesnő Széchenyi és Baross között.

2009. március 23., 09:53

Ki kell-e vágni a Nagymező utca fáit?

  Most épp a Nagymező utcában került terítékre a kérdés: életveszélyes biológiai bombák vagy védendő természeti értékek-e az utcasorfák? A kérdést nem lehet pusztán érzelmi alapon eldönteni és a város egészében vizsgálni kell, vajon szükség van-e az elöregedett faállomány frissítésére.

2009. március 13., 22:00

Indul a KÉK Tálalója. Új programsorozat és persze új blog is

"Évtizedekig kerülgettük a lehetetlen bazársort a Károly-körúton, és csak halkan reménykedtünk, hogy egyszer majd felváltja valami más. Valami, ami funkciójában, építészeti-gondolati igényességében és kivitelezési színvonalában is méltó Budapest egyik legizgalmasabb, központi helyszínéhez." - kezdik az almától a Városháza Fórum történetét a KÉK új blogjában, amelyet egy szintén új, nyilvános, havi vitasorozathoz, a Tálalóhoz indítottak.