Keresés

100 találat az Indexről, és 14 a környékéről.

2020 március 4., 09:22

Megint lesz bringás felvonulás Megint lesz bringás felvonulás

Április 25-én rendezik a bringaemelő menetet, íme az útvonal. Vajon részt vesz-e Karácsony Gergely? És mivel érkezik?

2014 augusztus 12., 22:28

Ősszel jön a Rehab Critical Mass Ősszel jön a Rehab Critical Mass

Néhány fogyatékkal élő ember megelégelte, hogy levegőnek nézi őket a rendszer, céljaik eléréséért ezekben a napokban indítják mozgalmukat. A főszervezővel beszélgettünk.

2014 április 10., 11:53

Extrém teherszállítás cuki gyerekkel Extrém teherszállítás cuki gyerekkel

Eldobhatja autóját, itt a teherbicikli, amivel 100 kilót, illetve 3 gyereket is szállíthat. Eltévedtünk, úgyhogy nem várt helyeken is teszteltünk. Operatőrünk nem sérült meg.
Amit nem oldott meg a Critical Mass

Amit nem oldott meg a Critical Mass

2013.09.23. 20:25 Módosítva: 2013-12-18 19:21:25
Nincs többé kerékpáros felvonulás, pedig maradtak kritikus pontok a városban. Megnéztük, hol küzdenek a biciklisek a gyalogosokkal, az autókkal. Kaland a hidakon, a budai rakparton és a Nagykörúton.

2013 április 21., 20:47

Legyen még Critical Mass!

Utoljára rendezték meg a világ egyik legnagyobb biciklis demonstrációját, a budapesti Critical Masst szombaton.
nononono
Legyen még Critical Mass!

Legyen még Critical Mass!

2013.04.21. 20:41 Módosítva: 2016-03-09 20:39:14
A várost körbefogó biciklisek követelték, hogy jövőre is legyen felvonulás. A szervezők elsírták magukat az utolsó Critical Massen.

2013 április 20., 20:24

Bőgött a CM-szervezője az utolsó bringaemelésnél

Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca - Alagút - Attila út - Lánchíd utca - Lánchíd - József Attila utca - Andrássy út - Olof Palme sétány útvonalon szokás szerint a Városligetben zárult. Katt az indafotós képekért! Az óriási sor az elején a nagy tömeg miatt gyakran csak csordogált, de két órával az indulás után, 18 órakor a ligeti Nagyrét már így teljesen megtelt. A szervezők megfogadták, hogy most nem lesz létszámbecslés, csak annyit állapítanak meg, hogy az áprilisi hőségben minden korábbinál több bringás jött le a bringás ünnepre. Fotó: Bődey János (Index) Kürti Gábor, a CM egyik főszervezője a Kerékagynak végül mégis azt mondta, hogy ha korábban volt olyan vonulás, amelyikről akkor azt állították, hogy 80 ezren tekerték végig, akkor ezen biztos voltak 100 ezren.

2013 április 19., 13:04

A leggyorsabb biciklist keresik

A szóviccbajnok Amatour címmel és Superman árnyékával szervezett amatőr városi bicikliversenyt április 20-ára, szombatra, az utolsó Critical Mass elé a most startoló és zöld projektekben utazó Kindman Alapítvány.

2012 szeptember 22., 08:28

Critical Mass az illegalitástól a sztárságig

Ma lenne a biciklis felvonulás, ha a szervezők nem vetettek volna véget a nyolc éve tartó sikersorozatnak. Archív képek és lenyűgöző fotók a budapesti biciklizés hőskorától a jelenig. Nagykép

2012 szeptember 12., 17:02

Óriás reklámokkal propagálják New York bringásítását

2013 márciusára tervezik a New York-i kerékpárhálózat beindítását, de már most, a nagy kerékpáros bumm beindulása előtt megkezdődött a közvélemény megdolgozása. A figyelemfelhívó kampány részeként többek között óriásplakátokat és útfelületi reklámokat helyeztek a város forgalmas részein. A hálózat beindítása után 10 ezer új bicikli jelenik majd meg Manhattan, Brooklyn és Queens utcáin, amelyeket 600 dokkoló helyen lehet majd bérbe venni.

2012 szeptember 5., 11:17

Elmarad az őszi Critical Mass

Információink szerint 2012-ben megtörik az immár évtizedes hagyomány, és nem lesz biciklis felvonulás a fővárosban az autómentes napon. A Critical Mass honlapja szerint a szervezők megkezdték ugyan a felkészülést a rendszerint több tízezres rendezvény összehozására, de az elmúlt napokban mégis változtattak álláspontjukon. A szervezői mag szerint a CM felvonulásai elmúlt években Budapesten betöltötték szerepüket, megtörték az alapvető félelmet a kerékpározás biztonságosságát illetően, de már nem a sok konfliktussal járó tömegfelvonulások miatt növekszik a bringások száma.

2012 május 29., 22:28

Mától jobb bringázni az Andrássyn Mától jobb bringázni az Andrássyn

A régi kerékpársáv életveszélyes volt, most megcserélték a parkolósávval. Átadás után köszönet és bringaemelés az Operánál.

2012 április 23., 16:56

Mit csinálsz, ha nem tekersz? Mit csinálsz, ha nem tekersz?

Sofőrök, közgazdászok, börtőnőr és zombik. Gyorsfelmérés a Critical Mass társadalmi összetételéről.
nono

2011 szeptember 23., 13:52

Magyarország olyan ideális, mint Hollandia Magyarország olyan ideális, mint Hollandia

Legalábbis biciklizésre, mondta a nagykövet. A Critical Mass szervezője összead egy párt, a fesztiválzenekar koncertezik és végül a villogó bringáktól eksztázisba esnek. Critical Mass útvonal nélkül.

2011 április 30., 18:54

Budán zuhogott a Critical Mass-ra

Pont a szombat délutáni gyülekező idején borult be az ég Budapest felett, de így is 25-30 ezren vettek részt az első utolsónak kinevezett kerékpáros felvonuláson.

2011 március 2., 15:39

Fizetésre köteleznék a kerékpárosokat New Yorkban

Kósza törvényjavaslatok röpködnek az Egyesült Államok keleti partján: New Jersey-ben épp visszavonták a kerékpárok kötelező regisztrációját előíró javaslatot, amikor New Yorkban újabb változatban bukkant fel az ötlet.

2009 december 14., 22:14

Kössük fel a bicikliseket! Kössük fel a bicikliseket!

Az elszaporodó biciklisták teszik tönkre a fővárosi autósok idegeit. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom a bicikliutak ellen demonstrált.

2009 szeptember 22., 23:15

Rendőrök bírságoltak a Critical Massen

Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át.

2009 szeptember 22., 14:59

Politikusok lovagolnak a kerékpártémán

Az olcsón beszerezhető népszerűség receptjének tűnt még néhány éve is, hogy a politikus felül egy bringára, gurul a fotósok között száz métert, és máris egy alternatív közösség szószólójának tekintheti magát.

2009 szeptember 21., 18:18

Fotók a Critical Mass-ről

Az Indafotó idén szeptemberben is egy speciális oldalon mutatja meg a Critical Mass-ről készült képeket, ha tervezed hogy megörökíted, ahogy több ezer bringás lakatolja körbe  a Városházát, mielőtt körbemennének a Nagykörúton akkor ne légy rest, kattints a szürke jelvényre a bal hasábban és az Indafotón pedig a feltöltés gombra! Az előző bringás felvonulások képeiből néhány: INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/search/list?search=advanced&betasearch=true&text=criticalmass+critical_mass&textsearch=fulltext&favuser=indaricsaj&textuser=&textmap=&photo=&datefrom=&dateto=&&mode=wizard&mode=feed", "width":"420", "height":"250", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":true, "number":"3", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" });

2009 augusztus 28., 12:57

Gyalogosbarát bicikliskampány a Margit hídon

Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a biciklisek. Ezért inkább a békés egymás mellett közlekedést célozták meg, és csütörtök este a toleráns biciklizés módozatait ismertető plakátokat ragasztottak ki.