Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keresés

98 találat az Indexről, és 14 a környékéről.

2014. augusztus 12., 22:28

Ősszel jön a Rehab Critical Mass Ősszel jön a Rehab Critical Mass

Néhány fogyatékkal élő ember megelégelte, hogy levegőnek nézi őket a rendszer, céljaik eléréséért ezekben a napokban indítják mozgalmukat. A főszervezővel beszélgettünk.

2014. április 10., 11:53

Extrém teherszállítás cuki gyerekkel Extrém teherszállítás cuki gyerekkel

Eldobhatja autóját, itt a teherbicikli, amivel 100 kilót, illetve 3 gyereket is szállíthat. Eltévedtünk, úgyhogy nem várt helyeken is teszteltünk. Operatőrünk nem sérült meg.
Amit nem oldott meg a Critical Mass

Amit nem oldott meg a Critical Mass

2013.09.23. 20:25 Módosítva: 2013-12-18 19:21:25
157
Nincs többé kerékpáros felvonulás, pedig maradtak kritikus pontok a városban. Megnéztük, hol küzdenek a biciklisek a gyalogosokkal, az autókkal. Kaland a hidakon, a budai rakparton és a Nagykörúton.

2013. április 21., 20:47

Legyen még Critical Mass!

Utoljára rendezték meg a világ egyik legnagyobb biciklis demonstrációját, a budapesti Critical Masst szombaton.
Legyen még Critical Mass!

Legyen még Critical Mass!

2013.04.21. 20:41 Módosítva: 2016-03-09 20:39:14
1247
A várost körbefogó biciklisek követelték, hogy jövőre is legyen felvonulás. A szervezők elsírták magukat az utolsó Critical Massen.

2013. április 20., 20:24

Bőgött a CM-szervezője az utolsó bringaemelésnél

Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca - Alagút - Attila út - Lánchíd utca - Lánchíd - József Attila utca - Andrássy út - Olof Palme sétány útvonalon szokás szerint a Városligetben zárult. Katt az indafotós képekért! Az óriási sor az elején a nagy tömeg miatt gyakran csak csordogált, de két órával az indulás után, 18 órakor a ligeti Nagyrét már így teljesen megtelt. A szervezők megfogadták, hogy most nem lesz létszámbecslés, csak annyit állapítanak meg, hogy az áprilisi hőségben minden korábbinál több bringás jött le a bringás ünnepre. Fotó: Bődey János (Index) Kürti Gábor, a CM egyik főszervezője a Kerékagynak végül mégis azt mondta, hogy ha korábban volt olyan vonulás, amelyikről akkor azt állították, hogy 80 ezren tekerték végig, akkor ezen biztos voltak 100 ezren.

2013. április 19., 13:04

A leggyorsabb biciklist keresik

A szóviccbajnok Amatour címmel és Superman árnyékával szervezett amatőr városi bicikliversenyt április 20-ára, szombatra, az utolsó Critical Mass elé a most startoló és zöld projektekben utazó Kindman Alapítvány.

2012. szeptember 22., 08:28

Critical Mass az illegalitástól a sztárságig

Ma lenne a biciklis felvonulás, ha a szervezők nem vetettek volna véget a nyolc éve tartó sikersorozatnak. Archív képek és lenyűgöző fotók a budapesti biciklizés hőskorától a jelenig. Nagykép

2012. szeptember 12., 17:02

Óriás reklámokkal propagálják New York bringásítását

2013 márciusára tervezik a New York-i kerékpárhálózat beindítását, de már most, a nagy kerékpáros bumm beindulása előtt megkezdődött a közvélemény megdolgozása. A figyelemfelhívó kampány részeként többek között óriásplakátokat és útfelületi reklámokat helyeztek a város forgalmas részein. A hálózat beindítása után 10 ezer új bicikli jelenik majd meg Manhattan, Brooklyn és Queens utcáin, amelyeket 600 dokkoló helyen lehet majd bérbe venni.

2012. szeptember 5., 11:17

Elmarad az őszi Critical Mass

Információink szerint 2012-ben megtörik az immár évtizedes hagyomány, és nem lesz biciklis felvonulás a fővárosban az autómentes napon. A Critical Mass honlapja szerint a szervezők megkezdték ugyan a felkészülést a rendszerint több tízezres rendezvény összehozására, de az elmúlt napokban mégis változtattak álláspontjukon. A szervezői mag szerint a CM felvonulásai elmúlt években Budapesten betöltötték szerepüket, megtörték az alapvető félelmet a kerékpározás biztonságosságát illetően, de már nem a sok konfliktussal járó tömegfelvonulások miatt növekszik a bringások száma.

2012. május 29., 22:28

Mától jobb bringázni az Andrássyn Mától jobb bringázni az Andrássyn

A régi kerékpársáv életveszélyes volt, most megcserélték a parkolósávval. Átadás után köszönet és bringaemelés az Operánál.

2012. április 23., 16:56

Mit csinálsz, ha nem tekersz? Mit csinálsz, ha nem tekersz?

Sofőrök, közgazdászok, börtőnőr és zombik. Gyorsfelmérés a Critical Mass társadalmi összetételéről.

2011. szeptember 23., 13:52

Magyarország olyan ideális, mint Hollandia Magyarország olyan ideális, mint Hollandia

Legalábbis biciklizésre, mondta a nagykövet. A Critical Mass szervezője összead egy párt, a fesztiválzenekar koncertezik és végül a villogó bringáktól eksztázisba esnek. Critical Mass útvonal nélkül.

2011. április 30., 18:54

Budán zuhogott a Critical Mass-ra

Pont a szombat délutáni gyülekező idején borult be az ég Budapest felett, de így is 25-30 ezren vettek részt az első utolsónak kinevezett kerékpáros felvonuláson.

2011. március 2., 15:39

Fizetésre köteleznék a kerékpárosokat New Yorkban

Kósza törvényjavaslatok röpködnek az Egyesült Államok keleti partján: New Jersey-ben épp visszavonták a kerékpárok kötelező regisztrációját előíró javaslatot, amikor New Yorkban újabb változatban bukkant fel az ötlet.

2009. december 14., 22:14

Kössük fel a bicikliseket! Kössük fel a bicikliseket!

Az elszaporodó biciklisták teszik tönkre a fővárosi autósok idegeit. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom a bicikliutak ellen demonstrált.

2009. szeptember 22., 23:15

Rendőrök bírságoltak a Critical Massen

Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át.

2009. szeptember 22., 14:59

Politikusok lovagolnak a kerékpártémán

Az olcsón beszerezhető népszerűség receptjének tűnt még néhány éve is, hogy a politikus felül egy bringára, gurul a fotósok között száz métert, és máris egy alternatív közösség szószólójának tekintheti magát.

2009. szeptember 21., 18:18

Fotók a Critical Mass-ről

Az Indafotó idén szeptemberben is egy speciális oldalon mutatja meg a Critical Mass-ről készült képeket, ha tervezed hogy megörökíted, ahogy több ezer bringás lakatolja körbe  a Városházát, mielőtt körbemennének a Nagykörúton akkor ne légy rest, kattints a szürke jelvényre a bal hasábban és az Indafotón pedig a feltöltés gombra! Az előző bringás felvonulások képeiből néhány: INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/search/list?search=advanced&betasearch=true&text=criticalmass+critical_mass&textsearch=fulltext&favuser=indaricsaj&textuser=&textmap=&photo=&datefrom=&dateto=&&mode=wizard&mode=feed", "width":"420", "height":"250", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":true, "number":"3", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" });

2009. augusztus 28., 12:57

Gyalogosbarát bicikliskampány a Margit hídon

Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a biciklisek. Ezért inkább a békés egymás mellett közlekedést célozták meg, és csütörtök este a toleráns biciklizés módozatait ismertető plakátokat ragasztottak ki.

2009. augusztus 19., 12:31

Birtokba vették a Margit hidat a bringások Birtokba vették a Margit hidat a bringások

Több száz kerékpáros tüntetett kedden a Margit hídon. Mert a főváros az előzetes tervekkel ellentétben, nem épít a híd déli oldalára biciklisávot.