Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Keresés

34 találat az Indexről, és 2 a környékéről.

2014. május 29., 19:34

A díszkő elszomorít

További, arcot kirajzoló tárgyakról és élőlényekről készült meghökkentő, és legtöbbször vicces képek a Faces in things Twitter-csatornán.

2013. május 8., 15:00

Pestet mintázó kövekkel rakták ki Kecskemét főutcáját

"Kecskeméten járva azon merengtem, hogy vajon a véletlen szüleménye az, hogy ugyanolyan (vagy legalábbis nagyon hasonló)  "K" kövekkel van kirakva a város főutcája (Rákóczi út), mint a  Budapesti Károly körút, vagy megmaradt a Pesti építkezésen egy kilométernyi kő, aztán felhasználták Kecskeméten is, hogy ne vesszen kárba? :)" - tette fel nekem a kérdést a képet küldő Zoltán, de persze én sem tudom a választ. A téma legutóbb Pécs kapcsán merült fel három éve, ugyanis ott is alkalmazták a K-követ, melyet nem titkoltan a régi Pest alaprajza ihletett és a Kiskörúton alkalmazták először (itt olvashattok bővebben).

2008. október 21., 08:41

Gerilla-útburkolók a városban

Milyenek is lehetnek a gerilla-útburkolók? Fekete símaszkban éjjelente kátyúkat javítanak a Rákóczi úton? Vagy amíg a csapat egyik fele eltereli az autópálya-rendőrség figyelmét, addig a másik suttyomban hozzáaszfaltoz egy sávot az M0-s déli szakaszához? Lehet hogy ilyen is van, de az elnevezést mi azokra a malmöi utcaművészekre akasztottuk rá, akik felszednek egy-egy díszburkolatkövet és a helyére valami mást tesznek.