36 találat az Indexről, és a környékéről.
2024. november 18., 08:06
A spanyolok kolbászos lencsefőzeléke hasonlít a magyarhoz, de répa és krumpli is fő benne.
2024. szeptember 19., 08:06
A bélszínrolónál finomabb feltét nem is kell a főzelékekre.
Frissen fejtett babból csoda finom fejtettbab-főzeléket készíthetsz.
Mi, magyarok, a leggyakrabban főzelék formájában készítjük el ezt a könnyen elérhető zöldséget.
A hagyományos elkészítés helyett most az egészségesebb, rántás nélküli változatot mutatjuk.
2023. szeptember 20., 09:48
Laktóz- vagy tejmentesen is elkészítheted a borsófőzeléket. Nézd meg, mit használhatsz hozzá tejtermék helyett!
2023. szeptember 12., 05:46
Ezzel a trükkel még a lusta háziasszony is főzhet változatosan és egészségesen.
Igazi, nyárias hangulatú krumplifőzeléket dobhatsz össze újkrumpliból, joghurttal és kaporral ízesítve.
A főzelék olcsó, tápláló, és megfelelően készítve egészséges is. Nem utolsósorban pedig nagyon finom.
Gyakorlott háziasszonyokkal is megesik, hogy túl hígra sikerül a főzelék, szerencsére a probléma orvoslására többféle módszer is adódik.
Télen is összedobhatsz egészséges és kalóriaszegény zöldséges ételeket. A főzelékek, egytálételek vagy a köretek mind változatosan készíthetők el.
2022. december 31., 08:08
Ne ezen múljon az anyagi jólét! A lencsefőzelék újévkor szinte kötelező, ráadásul kolbásszal, mustárral és tejföllel laktató és fenséges.
A magyaros ízek kedvelői is fogyaszthatnak rendkívül egészséges ételeket. Megmutatjuk, miért is egészséges a magyar konyha.
Gondolnád, mennyiféleképpen történhet a főzelékek sűrítése? Az alábbi válogatásban több módszert bemutatunk.
2022. szeptember 27., 10:52
A sóskafőzelék tele van vitaminnal, és nem is drága: itt az idő, hogy te is gyakran elkészítsd.
2022. szeptember 13., 09:52
A hagyományos spenótfőzelék igenis nagyon finom étel, csak jól kell elkészíteni.
2022. augusztus 15., 10:12
A majoránnás krumplifőzelék igazi szeretni való, házias fogás.
Ne csak szilveszterkor készíts lencsefőzeléket! Ha így főzöd, az év bármely időszakában szívesen fogyasztjátok majd.
Liszt nélkül is lehet rántást készíteni, amivel a főzelékeket, leveseket lehet sűríteni.
A borsófőzelék magyarosan, fokhagymával és paprikás rántással is utolérhetetlenül finom.
Ha nincs ötleted, mit főzz vacsorára, csak nézd meg, milyen zöldség van a kamrában vagy a mélyhűtőben, és dobj össze egy nagy fazék főzeléket! Készítheted krumpliból, sárgaborsóból, sőt cukkiniből is.
2021. december 31., 10:08
A hagyományos újévi lencsefőzelék füstölt hús levében fő. Még finomabb, ha mustárt és fokhagymát is teszel hozzá.
2021. november 10., 09:24
A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!
A házias babfőzelék igazi retró ebéd, ami a füstölt hústól lesz igazán ízletes.
2021. szeptember 29., 11:12
Tudtad, hogy a sárgaborsó-főzelék valójában nagyon finom étel? Csak hagyd ki belőle a rántást.
2021. augusztus 24., 10:52
Könnyed ebéd vagy vacsora: egészséges, és alig 15 perc alatt kész az isteni cukkinifőzelék!
2021.06.27. 06:06 Módosítva: 2021-08-11 11:07:42
A csalán nem egyszerű gyom, tele van gyógyhatású vegyülettel, és sokoldalúan felhasználható.
A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.
A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.
Sokszor az olyan jól bevált, házias finomságok esnek a legjobban, mint amilyen az isteni füstölt hússal készülő babfőzelék.
Ha a hagyományos tökfőzeléket nem szereted vagy unod, az ízes cukkinis változatnak akkor is adj egy esélyt!
Szezonban főzz minél többször főzeléket újkrumpliból! Természetesen a tejföl és babér nem hiányozhat belőle.
Végre élvezhetjük a friss újkrumplit, érdemes minél több alkalommal az asztalra varázsolni sütve, főzve és egyéb módokon.
Ha a húsos ételek után zamatos főzelékre vágysz, a régimódi sárgaborsó-főzelék tökéletes választás.
A borsófőzeléket elkészítheted édesen, paprikás rántással, de kerülhet bele akár krumpli is. A sokféle variáció közül erre nem lesz panasz.
A sóskafőzelék a gyermekkori emlékeknek köszönhetően elég megosztó étel, pedig érdemes neki még egy esélyt adni.