Keresés

30 találat az Indexről, és a környékéről.

Gyakorlatilag újra felhúzzák a lebontott SZOT-szállót

Gyakorlatilag újra felhúzzák a lebontott SZOT-szállót

2018.02.19. 13:32 Módosítva: 2020-06-18 13:32:45
Keskenyebb lesz, és kicsivel szebb, de Pest felől nézve ugyanakkora lesz, mint volt. Az átalakítására készült tervek szerint húzzák fel újra.

2011. november 19., 16:00

Műteremlakások tervei Gül Baba türbéje alá

  A Gül Baba utca az egyik legbájosabb utca Budapesten - olyan mintha egy egészen más világba kerülne az ember ahogy belép, pedig alig egy kőhajításnyira van a Nagykörúttól.

2011. március 3., 11:15

A budai örökmécses. Hogyhogy soha nem romlanak el a Lukács Fürdő előtti lámpák? És miért égnek éjjel-nappal?

Attila, aki számtalan budapesti érdekességre hívta már fel a figyelmemet, egy újabbal rukkolt elő: vajon mi lehet a budai örökmécses titka? Miért nem kell soha sem javítani a Lukács-környéki lámpákat és vajon miért égnek tíz éve éjjel-nappal? Budai csodalámpa, avagy Guinness-rekordkísérlet?A napokban lesz 10 éve, hogy a budai oldalra költöztem a Margit-híd közelébe.

2011. február 7., 09:32

Kőcsipketerítőt terveztek a Gül Baba utcai társasházra

  Ritkán foglalkozunk ennyit egy kis utca egyetlen telkével, de ha már egyszer olvasói felszólításra szóba került a Gül Baba utcába tervezett társasház, nem mehetek el szó nélkül a most publikált tervek mellett.

2011. január 10., 20:51

Gyanús rések a Margit híd oszlopain. Tudja valaki, hogy jó-e ez vagy sem?

Bevallom nálam nem verné ki a biztosítékot, de közszolgálatilag továbbítom Tamás levelét a Margit híd oszlopainak fura réseiről.Tisztelt Urbanista! Hátha ti ki tudtok deríteni valamit egy dologgal kapcsolatban, ami remélem nem probléma, de egy kicsit mégis gyanús.A Margit híd új vezeték és villany tartó oszlopain vettem észre, hogy a két elemből összeállított oszlopok "illesztésénél" tekintélyes rés van (képeken látszik).Persze én nem értek hozzá és lehet, hogy ez így tökéletes, de bennem felmerült, hogy esetleg hosszú távon az eső és a levegő nedvessége nem fog e kárt okozni bennük. ...