Keresés

49 találat az Indexről, és a környékéről.

2013. március 30., 23:59

A szociológus oda üt, ahova köll A szociológus oda üt, ahova köll

Orbán-ellenes Erasmus-diákok, betört koponya és egy tucat zombi - kormány hatalomgyakorlási módszerei ellen tüntetett ezer civil a Fidesz Lendvay utcai székházánál és a Gyorskocsi utcában.

2013. március 8., 07:43

Több Hoffmann Rózsát nőnapra!

Hoffmann Rózsa vagy Németh Lászlóné a feminista ikon? Szexisták-e a hahások, és vajon szexista-e az Index? Meddig juthat egy nő az egyetemen?

2013. február 11., 23:34

És most melyik egyetemet foglaljuk el? És most melyik egyetemet foglaljuk el?

A Deák téren csak tüntettek, de délutánra sorban foglalták el az egyetemeket a tiltakozó diákok. Megjelentek ellendemonstráló hallgatók is.

2013. február 11., 22:06

Három egyetemet szálltak meg a diákok

Kiszámíthatatlan volt a diákok mozgása. A hivatalos tüntetést hamar befejezték, aztán egyik egyetemről a másikra vonultak, végül úgy döntöttek, reggelig az ELTE-n maradnak.

2013. február 11., 15:08
  • Percről percre

Elfoglalják az ELTE-t a tüntető diákok

Az egyetem épülete előtt váratlanul bejelentették a hivatalos felvonulás végét. A rendőrök távozásra szólították fel őket, így az ezres tömeg bement az ELTE-re. A Parlament felé tartó Éhségmenet útját rendőrsorfal állta el.

2013. február 11., 11:50

Olajat öntöttek a tűzre a tüntetések előtt

A kormány rossz érzékkel újra felkorbácsolta a kedélyeket a röghöz kötés alkotmányba írásával. Délután diáktüntetések lesznek szerte az országban. Az ELTE már blokád alatt áll.

2013. január 18., 18:53

Hoffmann Rózsa meghökkent a diákoktól Hoffmann Rózsa meghökkent a diákoktól

Az Educatio konferenciáját a HaHa zavarta meg. Az államtitkárt kisegítette a bázisdemokrácia, később Balog Zoltán miniszter megadta a hallgatóknak az e-mail címét.

2013. január 2., 11:34

Nem fognak tőlünk könnyen megszabadulni

A tüntető diákok sem gondolták, hogy két hét alatt így felerősödik a tiltakozás. Biztosak abban, hogy még nincs vége. Mi volt a legfeszültebb pillanat? Melyik film volt az inspiráció? A decemberi diáktüntetések belülről.

2012. december 15., 22:05

HaHa: Orbán nem érti a diákokat

A Hallgatói Hálózat szerint nem lehet egy másik bizonytalan rendszerrel előállni a felvételik előtt pár héttel.

2012. december 14., 11:14

Az új Orbán és a rutinos hídfoglalók

Néha egymással is összevesznek, de a közös cél összetartja őket. Máté, Dávid, Andrea és Márton: ismerkedjen meg a diáktüntetések főszereplőivel!

2012. december 10., 14:08

A hallgatók elfoglalták a Petőfi hidat

Budapesten és Szegeden fórum van, TGM együtt tüntet Dúró Dórával a keretszámcsökkentés ellen, de az LMP-sek is ott vannak. Élő közvetítés.

2012. február 15., 23:00

A Kádár-rendszer miatt nem mertünk tüntetni A Kádár-rendszer miatt nem mertünk tüntetni

A Hallgatói Hálózat szervezésében ezren vonultak egyetemről egyetemre a felsőoktatási törvény elleni tüntetésben. Végül az ELTE Jogtudományi Karán tartottak hallgatói fórumot, ahonnan a dékán küldte el őket.

2012. február 15., 15:04
  • Percről percre

Hócsata a Corvinuson

Váratlanul Hoffmann Rózsa államtitkár is fel akart szólalni az ellene és a felsőoktatási törvény ellen szervezett tüntetésen, de nem engedték neki. Diákmóka percről percre.

2012. január 20., 15:46

Sok gazdag, de buta közgazdászunk lesz Sok gazdag, de buta közgazdászunk lesz

Gimnazistákat kérdeztünk az Educatio kiállításon az új felsőoktatási törvényről, miközben a Hallgatói Hálózat aktivistái demonstrációval zavarták meg az Oktatási Hivatal elnökének beszédét.

2011. november 1., 08:04

Kitört a Facebookról Orbán új ellenzéke

Tízezreket mozgatnak az utcán, párttá alakulnak, és szűrik soraikból a beépülő ügynököket. Vannak, akik máris párttá alakulnak, közben a szakszervezetek is erősítenek, és most jönnek a diákok. Felüllövés volt az egymillió?