Gyárfás
18 °C
35 °C

Keresés

11 találat az Indexről, és a környékéről.

2014. január 31., 13:37

Tudod, milyen gyogyi vagyok Tudod, milyen gyogyi vagyok

Silke 34 éves, Berlin közelében él, egyedül neveli hároméves kisfiát. A kisgyerekes szülők feszített, és egyben vicces életét éli. Középsúlyos értelmi sérült, olyan házban lakik, ahol öt lakás van, és mindegyikben értelmi sérült szülők élnek gyerekeikkel.

2014. január 7., 14:38

Nem választhatod ezt az életet

Ivana 30 éves, a helyi DM munkatársa, egy zágrábi garzonban él egyedül. Korábban hét különböző otthonban lakott. Hétvégenként leányanyák gyerekei mellett önkénteskedik, minden pillanatot együtt tölt a barátjával. Ja, és értelmi fogyatékos.

2013. december 3., 01:00

Értelmi fogyatékos, de kit érdekel?

Zoltán, György és József életében semmi különös nincs. Reggel korán kelnek, aztán dolgoznak, este haverokkal vagy szerelmeikkel lógnak. Értelmi fogyatékosok mindhárman, de önálló életet élnek, saját döntésekkel.

2012. június 27., 10:49

Véget érhet a fogyatékosokkal való játszadozás

Hétmiliárd forint uniós pénz van a fogyatékosellátás javítására, de a nagy intézmények tehetetlenségi ereje, a fenntartói struktúraváltások okozta bizonytalanság és a forráshiány miatt kérdéses a pályázat sorsa.

2011. június 4., 09:05

Nem dugják el többé a fogyatékosokat

Két év múlva úgy érezhetjük majd az utcán, hogy több a fogyatékos Magyarországon. Ennek oka nem a számuk növekedése lesz. Fokozatosan megszűnhetnek az eldugott tömegintézmények.