A magyarok kétharmada túlsúlyos, mégis a legtöbben édességreceptet keresnek a neten. A dietetikus szerint konzervatív az ízlésünk, és fantáziátlanul főzünk. Vigyázat, kiábrándító adatok jönnek.
19 találat az Indexről, és a környékéről.
2013. november 26., 12:03
Nem halt meg, csak átalakult
Háziasszonyok tízezrei háborogtak a neten, amikor három napra elérhetetlenné vált a NoSalty. De kik ők, és hogy lett a hobbiblogból piacvezető receptoldal?
2010. november 10., 15:34
Egy igazi tökös muffin
Ha az idei ősszel még nem unjuk a sütőtököt, vagy még épp nem készült az idén semmi tökös a konyhában, tegyük bele muffinba. Gyors, egyszerű és tök finom.
2010. november 6., 10:05
Különösebb ok nélkül: Bélszín Wellington-módra
Azon fogások egyike, amelynél mindig meg kell indokolni, miért kerül az asztalra. Részben azért, mert nem kifejezetten olcsó, másrészt pedig sokáig készül. Pedig előkészületekkel és sütéssel együtt is csak egy óra. Pácolás nélkül.
2010. november 3., 12:52
Egy brownie-recept mindenkinek kell
A barna színéről elnevezett édesség elkészítése a világ legnépszerűbb és legegyszerűbb recepjei közé tartozik. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.
2010. október 26., 16:34
Expressz vacsora: Gorgonzolás tagliatelle körtével
A hétköznap estékre gyorsan elkészíthető, egyszerű és finom étek. A gorgonzola-körte-dió nagyszerű hármasa, ezúttal tésztaszósz formájában.
2010. október 24., 08:19
Pollo alla toscana
A toszkán konyha az egyszerűen elkészíthető, ízletes fogások listája. Közéjük tartozik a vargánya gombás, paradicsomos csirke is. Egy pohár könnyű fehér bor az ételbe vagy mellé az asztalra, egyaránt megállja a helyét.
2010. október 19., 18:22
10 perces Panna Cotta
Van, aki szerint a Panna Cotta az, amiért az olasz konyhát feltalálták. A vaníliás alapverzión túl tetszőlegesen ízesíthető csokoládé-, vagy gyümölcssziruppal, esetleg karamellel a tetején megbolondítva.
2010. október 14., 12:22
Szádba ugrik - Saltimbocca
A klasszikus olasz ételhez a tradíció borjúhúst ír elő, de készítheted sertésszűzből, csirke- vagy pulykamellből egyaránt. Mi most az eredeti római változatot ajánljuk: borjúból, prosciuttoval, zsályával és Marsalával, vajon sütve.
2010. október 11., 16:36
Őszi estékre - Szőlős túrógombóc bormártással
Itt a szőlőszezon. Még a legklasszikusabb túrógombóc is megbolondítható egy kis szőlővel, no meg a levével.
2010. szeptember 29., 11:20
Muffin – nem csak édesszájúaknak
A muffin nem kizárólag édes műfaj. Számos sós verzió létezik, ezek közül talán a legismertebb a sajtos. Idő hiányában pogácsa helyett gyorsan az asztalra kerülhet a sós muffin, ha rágcsára vagy sörkorcsolyára éhezik a társaság.
2010. szeptember 27., 12:48
Csőben sült krumpli másképp
Egyre hűvösebb lesz, egyre
több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk, ami ilyenkor ősszel még
izgalmas, de tavasszal boldogan feledjük majd őket. Kezdjük az idei sort egy
kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.
2010. szeptember 19., 08:30
Tekerd fel!
A padlizsán önmagában semleges ízű zöldség, nem csoda, hogy annyiféleképpen el lehet készíteni. Krémes állagát sokan szeretik, pedig nemcsak padlizsánkrémnek finom. Íme a szokásostól egy kicsit eltérő ötlet: padlizsántekercs.
2010. szeptember 13., 13:18
Kell egy padlizsánkrém recept
A padlizsánkrémet mindenki másképp csinálja. Mi is írtunk már „padlizsánkaviárról”, most
pedig egy nagyon könnyen elkészíthető receptet ajánlunk.
2010. szeptember 11., 09:58
Búcsú a nyártól szederrel
A szeder az egyik olyan nyári gyümölcs, ami még épp átlóg az őszbe. Lehet még
kapni, ha nem is olyan olcsón, mint néhány hete. Ha lekvárt már nem is főzöl
belőle, egy könnyű és gyors szedres lepénynek még mindenki örülni fog.
2010. szeptember 5., 11:44
Klasszikus: Vasárnapi sült csirke
Nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened, mégis elkészül az egyik nagy klasszikus vasárnapi ebéd: sült csirke. Mindenkinek kell egy alaprecept, mi is ajánlunk egyet.
2010. szeptember 2., 12:43
Ősszel is kényeztet: Gyümölcsrizs
Még vannak nyár végi gyümölcsök a standokon. A gyümölcsrizs elég tartalmas ahhoz, hogy a hidegben didergő testednek megadja azt, amire ilyenkor vágyik, és még vitaminokhoz is juttatod. Az már csak plusz öröm, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítheted.
2010. augusztus 31., 15:50
Fasírt helyett: Baconos roll
Igazi különleges húsos recept - remek előételnek vagy főételnek is. Ha szereted a
fasírtot, ezt érdemes kipróbálni!
2010. augusztus 4., 11:07
Felvágott helyett: bruschetta paradicsom-paplannal
Gyors, egyszerű és nagyon olasz. Ropogós kenyérszeletek fokhagymával bedörzsölve, olívaolajjal nyakon öntve, és paradicsommal betakarva.