13 találat az Indexről, és a környékéről.
Megdöbbentő adatokat közöltek.
A sonkás-sajtos lepény, vagyis a quiche nem csak húsvétkor ellenállhatatlanul finom.
2021. augusztus 14., 12:52
Egy kicsit egészségesebb változatban is lehet nagyon finom a quiche, csak arra kell figyelned, hogy a zabpehelyliszt egy kicsit több folyadékot felvesz, mint a hagyományos.
Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.
Ha nincs kedved a tésztájával bíbelődni, leveles tésztából is összedobhatsz egy quiche-t. Most egy-egy falat pikáns kecskesajt, édeskés kukorica, sonka és rengeteg sajt került a töltelékébe.
A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt hússzeletek is.
Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket.
Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.
Még hogy a vega ételek nem lehetnek finomak!
Quiche krémesen lágy sonkás-sajtos töltelékkel. Az alap sokféle töltelékhez passzol, a kisült pite pedig szendvics helyett is tökéletes.
A franciák imádják ezt a laktató, krémes-omlós sós tortát - Steiner Kristóf pedig megmutatja, hogyan lesz belőle reformkaja.
2013. augusztus 13., 21:28
Öt órán át hiába hívogatták őket a rendőrök, nem jöttek ki a kávézóból. Kés volt náluk.
2009. szeptember 8., 05:19
A quiche (ejtsd: kís) francia étel, amit fogyaszthatunk reggelire, előételként vagy gyors vacsorának. És ha már itt tartunk, elég jó uzsonna is lehet belőle. A legegyszerűbb, ha quiche-t készítesz vacsorára, másnap pedig elcsomagolod a maradékot tízóraira, uzsonnára.