Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

12 találat az Indexről, és 1 a környékéről.

2014. január 7., 14:22

Európa 2014: két legyet egy csapásra?

2014-ben vagy meggyőzi az európaiakat arról az Unió, hogy értük is és nem pusztán a gazdasági szereplőkért létezik vagy folytatódik a groteszk módon immár határokon átivelően szervezkedő populista EU ellenes erők előretörése.

2010. szeptember 19., 20:30

Placebók adófizetők pénzéből

A hétvégén Budapesten tartott 14. Európai Szkeptikus Kongresszuson bemutatták a torinói lepel reprodukcióját, Almár Iván a pánikoló sajtót ostorozta, külföldi szkeptikusszervezetek vezetői pedig Tihanyi Tamás fantomműtétjén derültek.

2010. szeptember 19., 00:26

Elköltöttünk négyszázezer fontot két mondat miatt

A tudománynépszerűsítő Simon Singh hős lett, miután a brit kiropraktikusok beperelték egy cikke miatt, majd megfutamodtak. Az Európai Szkeptikus Kongresszus vendége elmesélte, miért szólt be Katie Maluának és miért alakult ki hitelrontásiper-turizmus Anglia felé.

2010. február 27., 23:40

Csatát vívtak a tudományos gagyival

Egy videoüzenetben Pálinkás József, az MTA elnöke is felszólalt a Budapesti Szkeptikus Konferencián, kikelt az áltudományok ellen. Az elektronfagyasztás és a méregtelenítő lavór csak kettő a kirívó marhaságok közül.

2009. március 1., 08:00

Bűvész vagyok, nem mentalista

A Budapesti Szkeptikus Konferencián Uri Geller showjának egyik szereplője mutatta be, hogy a gondolatolvasás egyszerű bűvésztrükk. Azt is megtudtuk, hogy a biorezonancia humbug, de bármilyen gyógymódot használunk, érdemes lehet hinnünk benne.