Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

24 találat az Indexről, és a környékéről.

Merkelék is egy volt keletnémet tartomány választására figyelnek

Merkelék is egy volt keletnémet tartomány választására figyelnek

2019.10.27. 13:03 Módosítva: 2019-10-27 20:13:20
48
Először nyerhet meg tartományt az NDK-s állampárt utódszervezetéből kialakult Baloldal. A bevándorlásellenes AfD egyik legradikálisabb szárnya is erősödhet.

szeptember 1., 09:02

Volt keletnémet tartományok mérhetnek újabb csapást Merkel nagykoalíciójára Volt keletnémet tartományok mérhetnek újabb csapást Merkel nagykoalíciójára

Brandenburgban és Szászországban is szavaznak, a CDU és a szocdemek pedig komoly veszteségekre számíthatnak. A bevándorlásellenes AfD nagyot erősödhet, és az sem kizárt, hogy először végezzen az élen egy tartományban. 30 évvel a berlini fal lebontása után is erős az a nézet, hogy a német nagypolitika nem veszi figyelembe a keleten élő kisemberek hangját.

2018. október 14., 18:13

Jelentősen veszített támogatottságából Orbán szövetségese Bajorországban Jelentősen veszített támogatottságából Orbán szövetségese Bajorországban

A bajor tartományi választásokon elveszítette abszolút többségét a Keresztényszociális Unió (CSU), amely Angela Merkel egyik koalíciós társa Berlinben. A másik kormánypárt, a szociáldemokrata SPD kispárttá zsugorodott. Bekerült a bajor törvényhozásba az AfD, a Zöldek pedig megduplázták támogatottságukat.