42 találat az Indexről, és a környékéről.
Ha ezzel a 6 kellemetlen, de gyakori tünettel szembesülsz, akkor eljött az ideje az életmódváltásnak.
Durván befolyásolja ez az étrend a szív egészségét, de már néhány apró változtatással is sokat lehet tenni az egészségmegőrzésért.
Ízületi gyulladás esetén egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszik az ember, mert bizonyos ételek rontanak a tüneteken.
Sokkal több élelmiszer jelent problémát, mint eddig hittük.
Az étel fogyasztása szignifikánsan megnövelheti a cukorbetegség kockázatát – figyelmeztetnek a kutatók.
A tudomány szerint így kellene átalakítanod húsban gazdag étrendedet.
2023. augusztus 4., 10:10
Lebukott a lazac, beégett a barna cukor.
Bizonyos ételek növelhetik a rákos megbetegedések esélyét, de mi a helyzet akkor, ha ezt az egyik kedvencünkkel kapcsolatban halljuk?
A WHO álláspontja szerint jobb az óvatosság a feldolgozott húsokkal.
Rendszeres fogyasztásuk szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.
A vörös húst érdemes visszaszorítani az étrendben, vannak, akiknek még fontosabb figyelniük erre.
A vörös húsokról csak rosszat hallani, így utánajártuk, vajon tényleg akkora mumusok-e, mint gondoljuk, vagy azért mértékkel falhatjuk őket.
2020.10.14. 19:13 Módosítva: 2020-10-15 17:59:33
A vörös húst agresszív betegségek okozójának állítják be, de tudományos bizonyíték erre nincs.
2020. szeptember 10., 07:20
Vajon kedvenc kacsasültünk jöhet nyakló nélkül, vagy érdemesebb az ünnepnapokra tartogatni?
Átalakul a bélflórád, és minél gyakrabban eszel vörös húst, annál rosszabb lesz.
2019.10.02. 16:19 Módosítva: 2019-10-03 10:17:47
És egyébként is: miért változnak hetente a táplálkozási ajánlások? Kiben lehet megbízni, ha a tudósok folyton meggondolják magukat?
A feldolgozott húsok és a vörös húsok fogyasztásának kockázatatai nem olyan nagyok, a bizonyítékok pedig elég gyengék. Más szakértők vitatkoznak ezzel.
A fehér hús sem egészségesebb a vörösnél.
Az eredmény a kutatókat is meglepte. Azt várták, a vörös hús jóval károsabb lesz a koleszterinre.
A vörös hús fogyasztását az egészség és a bolygó érdekében is csökkenteni kell.
Ha mindenki így étkezne, ugrásszerűen javulna az egészségünk, de erre nem sok esély mutatkozik.
2017. szeptember 11., 17:54
Például ha tejterméket is fogyasztunk mellé, de a zöldségekben lévő összetevők is kompenzálhatják a vörös hús káros hatásait.
Rozéra sütött, ízletes steak babsalátával, ezért tényleg mindenki rajongani fog!
Ne iktasd ki étrendedből a vörös húsokat!
Ha változatosságra vágysz, ezeket az ötleteket vesd be!
Ha változatosságra vágysz, ezeket az ötleteket vesd be!
Nemcsak a kertben süthetsz velük, hanem a konyhában is.
Nemcsak a kertben süthetsz velük, hanem a konyhában is.
Nem tudod, miért hízol? Nézd meg ezt a listát, és érted majd.
Nem tudod, miért hízol? Nézd meg ezt a listát, és érted majd.
Az összes rákos megbetegedés 17%-át teszi ki.
A vastagbélrák az összes rákos megbetegedés 17%-át teszi ki.
2015.10.29. 09:48 Módosítva: 2017-09-28 17:27:09
Mindenki a WHO-jelentéssel, a rákkeltő húsokkal foglalkozik, dietetikus és hentes segítségével járjuk körbe a kérdést.
Ha nem vigyázunk, a furmányos bioüzemanyag-gyártók lenyúlják a kukoricát a disznóink elől.
Már semmit se lehet enni?:(((( Marad a csirke?
Rossz hírrel szolgált a WHO azoknak, akik szeretik a vörös és/vagy feldolgozott húsokat. Előbbiek valószínűsíthetően, utóbbiak pedig bizonyítottan rákkeltőek.
2014. december 30., 22:47
Ha olyanok lennénk, mint a marhák, semmi bajunk nem lenne.
Csak minden második héten érdemes fogyasztani. A probiotikus joghurtok csökkentik a kockázatot.
A Harvard Egyetem szakértői megállapították, mennyi a limit vöröshús-fogyasztás esetében.
2011. december 29., 11:27
A sok disznó- és marhahúst fogyasztók körében nagyobb bizonyos típusú veserákok kockázata.
2011. augusztus 11., 13:09
Napi 50 gramm feldolgozott vörös hús elfogyasztása 51 százalékkal növeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.
Angliában már alig esznek vörös húst, holott, nem lesz tőle senki rákos, sőt, a szív- és érrendszere sem sínyli meg. Ha napi 70 grammot eszünk belőle, akkor annak csakis pozitív hatása lehet a szervezetünkre.