Adalbert
15 °C
21 °C

Keresés

5 találat az Indexről, és a környékéről.

Egy tál kesudió, ami megváltoztatta a világot

Egy tál kesudió, ami megváltoztatta a világot

2017.09.13. 16:52 Módosítva: 2020-02-13 14:14:15
1902
Ön szerint miből van több nálunk, gyilkosságból vagy öngyilkosságból? Meg kell ismernünk az emberek gyengeségeit, ha tudni akarjuk, hogy hol lehet manipulálni őket. Ezt pedig fel lehet használni jóra is és rosszra is. A viselkedési közgazdaságtan egyre inkább meghódítja a világot a közgazdászszakmán túl is, egyik legnagyobb alakjával, Richard Thalerrel interjúztunk.

2016. december 25., 09:15

A szeretet is az önzésből jön a legtöbbször A szeretet is az önzésből jön a legtöbbször

A legtöbb önzetlennek tűnő cselekedetünknél elég jól azonosított hasznokért dolgozunk. Például bejön a csajoknak, divatos, és az agyunk is megjutalmaz érte. Ez persze még nem dráma, de az élet egy sereg területéhez fontos megérteni, hogy mit miért csinálunk valójában.

2015. március 25., 11:19

Biztos kém vagyok Biztos kém vagyok

A kisbefektetők sokszor azért vélnek látni tuti tippeket, mert ők becsülnek a legrosszabbul - mondja az épp hivatalosan is a világ legjobb közgazdászai közé került Kőszegi Botond. Piketty után őt választották a legjobb fiatal európai kutatónak, az MIT-nak és a Berkeley-nek jó volt, de itthon nem biztos, hogy hivatalosan egyetemi tanár lehet. Sokszor hallotta, hogy az árral szemben úszik, zavarják a logikamentes gazdasági viták, de jól érzi magát a bőrében.

2013. február 16., 16:07

Az emberek tizede fizetne, hogy másnak rosszabb legyen

A dolgozók érzelmeivel is foglalkozni kell egy munkaadónak – mondja a viselkedési közgazdaságtan magyar kutatója. Kőszegi Botond szerint hiba olyan befektetést választani, amit ügynök ajánl, és megmagyarázza azt is, miért sikeres a rossz termék.