Mbappé búcsúja nem jól sikerült: kifütyülték, majd ki is kapott csapata

2024.05.13. 11:13
Nem úgy sült el a Paris-Saint Germaintől hamarosan távozó Kylian Mbappé utolsó hazai mérkőzése, ahogyan azt előzetesen szerette volna. A francia élvonalbeli-bajnokságban (Ligue 1) a Toulouse ellen búcsúzhatott el a párizsi közönségtől, azonban gólja ellenére vereséget szenvedett csapata (3–1). Ha ez nem lenne elég, a bevonulásnál még a szurkolók is kifütyülték.

A bajnokság 33. fordulójában a listavezető és már biztos bajnok PSG a 10. helyen álló Touluse csapatát fogadta, ami nem éppen az előzetes várakozásnak megfelelően zajlott. 

Mivel az utolsó két fordulót idegenben (Nizza, Metz) játssza Luis Enrique alakulata, így ez volt az utolsó lehetősége a közönségnek arra, hogy elbúcsúzzon – a feltehetőleg Madridba távozó – legnagyobb sztárjától, Mbappétól. Ám a drukkerek egy része a bevonulásnál hangos füttyel „üdvözölte” a csatárt. 

De ez sem zavarta meg Mbappét, a nyolcadik percben már meg is szerezte a vezető találatot, amire azonban néhány perccel később a holland Thijs Dallingától érkezett is a válasz – a félidei eredményt beállítva. 

A második 45 perc azonban nem úgy alakult, ahogyan a hazai csapat szerette volna: a 68. percben a 23 éves Yann Gboho fordított, a hosszabbítás negyedik percében pedig Frank Magri biztosította be a győzelmet (3–1). 

Nem elég, hogy a szurkolók sem fogadták örömmel a meccs előtt a csatárt, klubja sem tartotta fontosnak, hogy hazai pályán elbúcsúzzon tőle. Ugyanis még nincs vége az idénynek, mindenesetre furcsa, hogy utolsó párizsi fellépésén nem köszöntek el tőle. 

Ahogy arról már beszámoltunk, a 25 éves csatár a szezon végén biztosan távozik a PSG-től, és úgy tűnik, Madrid felé veszi az irányt, ahol még a fizetéscsökkentésbe is belement annak érdekében, hogy a csapathoz csatlakozhasson. Sajtóhírek szerint a hivatalos bejelentés azonban csak a június elsejei BL-döntőt követően történhet meg. 

Mbappé a 2023/2024-es idényben 29 alkalommal lépett pályára, 27-szer gólt lőtt, és hét passzal is kiszolgálta csapattársait. Idén is – sorozatban hatodjára – gólkirály lesz.