2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

„Mintha találkoznál egy gyönyörű nővel” – a Leverkusent legyőző edzőgéniuszt máris megkereste egy sztárcsapat

2024.05.23. 08:51
Gian Piero Gasperini az Atalantával szerda este megnyerte az Európa-ligát, de az igazi ünneplés megkezdése előtt utalt rá, hogy a szezon végén csapatot válthat, mert nagyon csábítja őt a Napoli ajánlata.

Gasperini nyolc éve dolgozik Bergamóban, és a mostani szerződése 2025 júniusáig érvényes, korábban pedig olyan sajtóhírek is felröppentek, hogy hajlik a hosszabbításra. Tegnap estig egyetlen trófeát sem nyert, idén tavasszal viszont búcsúztatták a Liverpoolt, az Európa-liga döntőjében pedig a hihetetlen szezont futó Bayer Leverkusent múlták felül 3–0-ra.

A Sky Sport Italia riportere a győzelem után arról kérdezte Gasperinit Dublinban, hogy az Atalanta vezetőedzője lesz-e a következő szezonban is.

Az biztos, hogy ma este nagy bulit csapunk, csütörtökön pedig leülök beszélni az elnökkel. Majd meglátjuk, mi történik. Nagyon furcsa helyzetben vagyok, olyan ez, mintha férjként és családos emberként találkoznál az egyik legszebb nővel, akit valaha láttál

– felelte Gasperini, majd hozzátette, lehet, hogy nem ez a legjobb hasonlat, amivel leírhatná a szituációt, amibe került.

Ezek a szavak arra utalnak, hogy Gasperini már meg sem próbálja tagadni, hogy komolyan elgondolkodott a Napoli elnökének (Aurelio De Laurentiis) az ajánlatán, miszerint az új sportigazgatóval, Giovanni Mannával együtt teljesen újjáépítheti a klubot az elképzelései szerint, írja a Football Italia.

Néhány napja még azt mondta a rutinos szakember, hogy a pénz másodlagos, inkább a „kihívás” az, ami érdekli. Gasperini nyolc év alatt európai kupagyőztest faragott a kiesés ellen küzdő Atalantából, ezért úgy érezheti, most jött el a megfelelő pillanat a váltásra.

A Leverkusen oldaláról természetesen mindenki nagyon csalódott volt, bíztak benne, hogy a veretlenül megnyert német bajnoki cím után az Európa-ligát is behúzzák. Xabi Alonso, a csapat vezetőedzője azt mondta, hogy Dublinban nem jött ki nekik a lépés, de így is nagyon büszke a játékosaira, és most már a Német Kupa megnyerésére fókuszálnak. Azt a döntőt szombaton rendezik Berlinben.

A történelmi mesterhármast jegyző Ademola Lookman pedig azt mondta, hogy a szerdai volt élete eddigi legjobb estéje. „Mindig is bíztam magamban, és abban, hogy jönnek majd a gólok tőlem. Az elmúlt két évben teljesen új szintre tudtam emelni a játékom színvonalát. Talán korábban is berobbanhattam volna, de ez van. Ez még csak a kezdet. Remélem, hogy még több ilyen estém lesz, és hogy egyre jobb és jobb leszek” – tette hozzá a 26 éves játékos a döntő utáni sajtótájékoztatón.

LABDARÚGÁS
EURÓPA-LIGA, DÖNTŐ (DUBLIN)
Atalanta Bergamo (olasz)–Bayer Leverkusen (német) 3–0 (Lookman 12., 26., 75.)