2024. június 17. 15:00 ÉLŐ
Románia 1
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Fontos döntés született Lipcsében Gulácsi Péter jövőjéről

2024.05.26. 16:57
A magyar válogatott Gulácsi Péter a 2026-os világbajnokságig meghosszabbítja a jövő nyárig érvényes szerződését az élvonalbeli német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapatánál. Erről a Nemzeti Sport számolt be a Bild nyomán.

Gulácsi Péter 2022 őszén keresztszalag-szakadást szenvedett, és több mint egy évet kihagyott, utána azonban nagyon jól teljesített, visszaszerezte helyét az RB Leipzig kapujában, és oroszlánrésze volt abban, hogy a lipcseiek a 4. helyen fejezték be a Bundesligát.

Januárban arról lehetett hallani, az angol élvonalban szereplő Nottingham Forest is bejelentkezett érte – a kétszeres BEK-győztes alakulat kölcsönvette volna –, ám a Leipzig nem engedte el a magyar válogatott játékost a téli átigazolási időszakban.

A csapat híreivel foglalkozó rblive.de úgy tudja, hogy a jelenleg rövid nyári vakációját töltő, hétfőtől pedig már a válogatottal edzőtáborba vonuló Gulácsi várhatóan az új idényben is első számú kapus lesz, függetlenül attól, hogy a nyáron érkezik a csapathoz a Genktől a 22 éves belga Maarten Vandevoordt, írja a Nemzeti Sport.

Gulácsi 2015 óta az RB Leipzig játékosa, a csapat színeiben már több mint 200 alkalommal lépett pályára. Decemberben elmondta, hogy nagyon nehéz időszakon ment keresztül, de igyekszik visszanyerni sérülés előtti formáját, és beszélt arról is, hogy milyen szerepre számít Marco Rossi szövetségi kapitánytól a nyári kontinensviadalon.