Súlyos térdsérülése miatt az egész szezonra kieshetett a Barcelona sztárja

2024.09.23. 08:19
Térdsérülés miatt hónapokra kidőlt az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona német válogatott kapusa, Marc-André ter Stegen, akit hordágyon vittek le a pályáról a csapat vasárnapi bajnoki meccsén – erősítette meg egy forrás az ESPN-nek. A klub később arról tájékoztatta a sajtót, hogy Ter Stegen jobb térdében teljes szalagszakadás történt.

A Barca edzője, a szintén német Hansi Flick a Villarreal fölött aratott 5–1-es győzelem után megerősítette, hogy Ter Stegen súlyost sérülést szenvedett, de azt persze azonnal nem tudta megmondani, mennyi időt kell kihagynia a kiváló kapusnak, tette hozzá a hírportál.

A Bild spanyol forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Ter Stegen minimum nyolc hónapig nem lesz bevethető, vagyis a 2024–2025-ös szezonban már nem láthatjuk őt a pályán.

A közösségi médiában egy videó is felbukkant, amin az látható, hogy Ter Stegent kerekesszéken tolják ki abból a kórházból, ahol további vizsgálatokat végeztek el rajta vasárnap este.

A 32 éves kapust Inaki Pena váltotta. Kérdés, hogy a kiváló kapus sérülése milyen kihatással lesz a 18 éves Yaakobishvili Áron karrierjére.

A korosztályos magyar válogatott Yaakobishvili Áron Magyarországon született, ám családjával már fiatalon Barcelonába költözött, tehetségét a patinás klub hamar felfedezte, a világhírű La Masiáról egészen a klub második csapatáig jutott 17 évesen, és rendszeresen készül az első csapattal.

Áron édesapja Georgiában született és izraeli állampolgársággal is rendelkezik, de a tehetség már korábban kijelentette, csak a magyar válogatottban képzeli el jövőjét. Testvére, Yaakobishvili Antal szintén magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó, aki jelenleg a spanyol Girona játékosa.

Alig kezdődött el a szezon, de a Barcelona sérültlistájára már most sokan felkerültek, a teljesség igénye nélkül az alábbi játékosok szenvednek kisebb-nagyobb fájdalmakban:

  • Ter Stegen,
  • Ronald Araújo,
  • Andreas Christensen,
  • Marc Bernal,
  • Frenkie de Jong,
  • Gavi,
  • Fermín López,
  • Dani Olmo.

„A tesztek kimutatták, hogy az első csapat játékosa, Marc-André ter Stegen jobb térdében teljes szalagszakadás történt” – írta honlapján a Barcelona. A futballista hétfő délután műtéten esik át, tette hozzá a klub.

A Real Madridnál is sok volt a sérült mostanság, ennek ellenére ez a két csapat áll az első két helyen a La Ligában, a Barcelona hatból hat bajnokit behúzott az új szezonban. Ami a BL-t illeti, a címvédő Real győzelemmel startolt, míg a katalánok a Monaco vendégeként kaptak ki, miután az első félidőben emberhátrányba kerültek.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírását?