Brand and Content

 • Ez nem egy sima olvasószemüveg

  Ez nem egy sima olvasószemüveg

  2024.07.19. 00:34 Módosítva: 2024-07-19 00:34:16
  A legtöbbször sima olvasószemüveggel próbálkozunk, ha nem látunk közelre élesen, azonban számos olyan hétköznapi tevékenység van, amelynél nem elég, ha csupán 30-40 cm-re tudunk fókuszálni. Ez a szemüveg lencse sokaknak megoldás lehet.
 • július 10., 00:09

  Sokan félnek tőle, pedig ez a jövő Sokan félnek tőle, pedig ez a jövő

  A kriptovaluta a modern pénzügyi világ egyik legizgalmasabb, de egyben legvitatottabb területe. Óriási sikersztorik mellett sokakban kétkedés és félelem is kialakult – de vajon megalapozott-e ez az érzés?
 • július 9., 00:00

  Különleges család különleges meséje a Balatonfelvidékről Különleges család különleges meséje a Balatonfelvidékről

  Történetünk ott játszódik, ahol a régi érték a modern világban is meghatározó. A főszereplő egy badacsonyi borász, aki egyszerre a hagyományok őrzője és lázadó, egy újító, aki fontosnak tartja, hogy az előző generációk tudását átmentse a jövő nemzedékei számára is. Mesés balatoni helyszínekre látogattunk, hogy jobban megismerjük történetüket.
 • július 8., 00:05

  Van egy téma, amiben nagy az egyetértés, mégsem örülhetünk igazán Van egy téma, amiben nagy az egyetértés, mégsem örülhetünk igazán

  Szinte mindenkinek vannak az egészségre káros szokásai, de az már megoszlik, hogy ki hogyan tekint a sajátjára. Mik a vezető faktorok vagy éppen mennyire vagyunk őszinték ezzel kapcsolatban? És mi az, amit megteszünk az ártalmak csökkentéséért?
 • július 3., 00:00

  A nagy gólyaderbi és a békemissziós hajó: kvíz és nyereményjáték a mindennapok történelméről A nagy gólyaderbi és a békemissziós hajó: kvíz és nyereményjáték a mindennapok történelméről

  Babonák a szülés körül, iskoláztatás és mai szemmel különös történetek. Ön mennyire ismeri a történelem azon oldalát, amit az iskolában nem tanítottak? Nyereményjátékkal összekötött kvízünkkel tesztelheti a tudását.
 • július 2., 00:01

  Régen minden jobb volt! Régen minden jobb volt!

  Szinte naponta találkozunk ezzel a kijelentéssel. Hogy valóban így van-e, az sok esetben vitatható, de az igaz, hogy nagyon sok olyan régi érték van, amit nem szabad veszni hagyni. Az évszázadokon át bevált eljárások és alapanyagok, a régiek által fontosnak vélt értékek követése sokszor ma is meghatározó támpont lehet. Erre mutatunk különleges példákat!
 • július 1., 00:02

  Világszintű terjeszkedésbe fogott a magyar fejlesztésű digitális kórház Világszintű terjeszkedésbe fogott a magyar fejlesztésű digitális kórház

  Ha nincs elegendő orvos, a meglévőknek pedig minden perce értékes, valami igazán újat kell kitalálni – egy magyar mesterséges intelligencia fejlesztő cég digitális megoldása erre ad hatékony választ.
 • június 29., 00:03

  Ilyen az, amikor a kistesó is felér a feladathoz Ilyen az, amikor a kistesó is felér a feladathoz

  A testvérek közötti rivalizálás a sportban is gyakori. A most zajló foci EB kapcsán elég felidézni például a korábbi angol válogatott két alapemberét, Phil és Gary Neville-t, vagy a holland válogatott Erwin és Ronald Koemant. A maga posztján klasszis teljesítményt nyújtott mindegyikük. Ennek az új autónak pedig abszolút nincs szégyenkeznivalója a nagytesóhoz képest!
 • június 28., 00:02

  Ezzel a borotvával jóformán csak a Holdra szállás nem lehetséges Ezzel a borotvával jóformán csak a Holdra szállás nem lehetséges

  A szokásos, középkategóriás vagy éppen hagyományos borotvák használata után egy csúcskategóriás villanyborotva olyan hatást kelt, mintha egy roller után űrhajóra szállnánk. Tesztelőnk legalábbis így érezte, amikor hagyományos borotváját ideiglenesen lecserélte egy prémiumkategóriás villanyborotvára.
 • június 27., 00:00

  Hét évet vesz el egy nő életéből, és egymillió forintba kerül Hét évet vesz el egy nő életéből, és egymillió forintba kerül

  Léteznek olyan problémák, amelyek (legalábbis közvetlenül) kizárólag nőket érintenek. Ezek közül az egyikről egyre többet beszélünk az utóbbi években, és a WHO, az Unicef és egy áruházlánc egyaránt a megoldást keresi.
 • június 25., 00:08

  Ön megállná a helyét a Buckingham palotában? - Kvízünkkel tesztelheti magát! Ön megállná a helyét a Buckingham palotában? - Kvízünkkel tesztelheti magát!

  Ön mennyire ismeri a viselkedés luxusának is nevezhető kulturális kódokat? Kifogna Önnön a dresszkód és az osztriga villa? Nyereményjátékkal összekötött kvízünkben tesztelheti saját magát!
 • június 21., 00:04

  Itt a tanulók nemcsak tudást, hanem pénzt is kapnak Itt a tanulók nemcsak tudást, hanem pénzt is kapnak

  A tiszaújvárosi MOL Petrolkémiában, az ország egyik legnagyobb vegyipari vállalatában olyan duális képzés folyik, amely a hallgatóknak a munkaerőpiacon azonnal kamatoztatható szaktudást kínál. Stábunkkal megnéztük, hogyan képzik a jövő kiválóságait!
 • június 20., 00:03

  Ön vajon olyan tudatos, mint a svédek? - Kvízünkkel tesztelheti önmagát Ön vajon olyan tudatos, mint a svédek? - Kvízünkkel tesztelheti önmagát

  A svéd egészségügyi adatok mutatják, hogy van pozitív hozadéka az ártalomcsökkentésnek. De mégis, mit takar a fogalom, és hogyan építhetjük be a mindennapi életünkben? Kvízünk segítségével tesztelheti a tudását.
 • június 19., 11:19

  Vajon anyagilag megérte sztárfocistának lenni az ötvenes években? Vajon anyagilag megérte sztárfocistának lenni az ötvenes években?

  Az Aranycsapat a nemzeti büszkeségünk, de vajon anyagilag honorálták Puskást és csapatát a korban? Milyen szabályokat kell tiszteletben tartani a pénzérmék megtervezésekor? Mi volt az ezüstpénz átka? Írásunkból kiderül, hogy hol és mikor hull le a lepel ezekről az izgalmas kérdésekről.
 • június 19., 00:01

  A nemzetközi terrorszervezetek finanszírozásában már ez a legnagyobb bevételi forrás A nemzetközi terrorszervezetek finanszírozásában már ez a legnagyobb bevételi forrás

  A drogkereskedelemről vagy az illegális fegyverkereskedelemről sokat hallhatunk, a probléma súlyossága mindenki előtt ismert. Viszont legtöbb esetben megbocsáthatónak gondoljuk, ha valaki a hivatalos kiskereskedelmi egységeket kikerülve vesz egy doboz cigarettát. Szakértővel beszélgettünk arról, mekkora és milyen jellegű gondot okoz a bűnözés ezen válfaja.
 • június 14., 00:00

  Idén kik lesznek a Föld bajnokai? Idén kik lesznek a Föld bajnokai?

  Közel 400 közösség közül kerülhetnek ki az idei év nyertesei, ami az Ön szavazatán is múlhat. A legjobb ebben a versenyben talán az, hogy végül nem csak a nyertesek örülhetnek, hanem mindenki más is, mert a megvalósuló projektek közvetlenül vagy közvetve mindenki számára hasznosak lesznek. Sőt, közben akár Ön is ihletet meríthet!
 • június 13., 00:13

  Sörrel, disznótorral és hat-hárommal várjuk az idei EB-t Sörrel, disznótorral és hat-hárommal várjuk az idei EB-t

  A futball-Európa-bajnokság kapcsán jó néhány magyaros szokást és sporttörténeti pillanatot felidéztünk előző cikkünkben, amelyre olvasóink szavazhattak is. Az eredményeket érdemes megnézni; volt itt sztaniolos szendvics, Ria-ria és az egri nők sem maradhattak ki. Ön szerint is ezek az igazán magyar motívumok?
 • június 10., 09:22

  Tudja, melyik épület volt várkastély és irodaház is egyben? Tudja, melyik épület volt várkastély és irodaház is egyben?

  A száz éves épület tetejéről egy éve bárki élvezheti a panorámát egy kávé mellett, de ez nem volt mindig így. Sándy Gyula, az épület tervezője a felső szintet nem közösségi térnek álmodta meg, hanem a ház gépészetét tervezte ide, páratlan adottságai miatt azonban a felújítás során tetőterasszá alakult.
 • június 4., 00:01

  Ilyen az, amikor a futás nem csak rajtunk segít Ilyen az, amikor a futás nem csak rajtunk segít

  Az Ultrabalaton futóversenyen ismét nem csak azok nyertek, akik részt vettek az eseményen, hanem olyanok is, ahol nagy szükség van a segítségre. Nyári Dia szenvedélye a futás, így nem volt kérdés számára, hogy egy olyan küldetés mellé áll, ahol a sport az egészségügyet tudja támogatni. Videó!
 • június 3., 00:02

  Sok van belőlük, károsak és még tévhitek is terjednek róluk Sok van belőlük, károsak és még tévhitek is terjednek róluk

  Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne valamilyen káros szokása. De mégis mik ezek a káros szokások? Milyen tévhitek terjengenek róluk? Töltse ki kérdőívünket és kerüljünk közelebb a válaszokhoz!
 • május 31., 10:41

  Mit mondanak a budapestiek a fővárosi közművekről? Mit mondanak a budapestiek a fővárosi közművekről?

  Egy város közműellátása sosem lesz egyszerű feladat - érdemes akár csak kicsiben kipróbálni valamelyik Sim City vagy Cities: Skylines videójátékban, aztán elképzelni ugyanezt a valóságban, budapesti léptékekben. Úgy tűnik, ezt a hihetetlenül bonyolult, óriási sakktáblán játszott, végletekig komoly játékot lehet egyre és egyre jobban játszani!
 • május 29., 00:05

  Ma már egy startupnak is sokkal többet kell felmutatni Ma már egy startupnak is sokkal többet kell felmutatni

  A Hiventures teljesítette piacfejlesztő feladatát, aktívan hozzájárult egy mára jól működő és szakmai alapokon nyugvó kockázati tőkepiac megteremtéséhez, így eljött az ideje a perspektíva váltásának - Hradszki Lászlóval, a Hiventures új vezérigazgatójával beszélgettünk.
 • május 28., 00:06

  Ebben a versenyben ön is nyerhet - videón egy rendhagyó vetélkedés Ebben a versenyben ön is nyerhet - videón egy rendhagyó vetélkedés

  Érezte már úgy, hogy egy bevásárlás végén a kiválasztott árucikkek lecsippantása néha idegörlően hosszú időt vesz igénybe? Ennek mostantól nem kell így lennie. Leteszteltünk egy vadiúj technológiát, amelynek segítségével rengeteg időt spórolhatunk vásárlás közben!
 • május 27., 00:02

  Milyen az a gyermeknap, amelynek a programját a gyerekek állítják össze? Milyen az a gyermeknap, amelynek a programját a gyerekek állítják össze?

  Idén májusban egy különleges kezdeményezés keretein belül 300 gyerek nem mindennapi gyermeknapon vehetett részt. A programot maguk az érintettek, a gyerekek állították össze, így igazán rendkívülire sikerült az alkalom.
 • május 24., 00:02

  Több hírességgel is összefutottunk Szegeden. Vajon milyen eseménynek adott otthont a Tisza partja? Több hírességgel is összefutottunk Szegeden. Vajon milyen eseménynek adott otthont a Tisza partja?

  A szépségápolás iránt érdeklődőkre élményekkel teli, izgalmas nap várt Szegeden, ahol megannyi terméket kipróbálhattak, előadást hallgathattak és személyesen találkozhattak a márkák képviselőivel. Stábunk is lent volt a remek hangulatú eseményen, és a celebvilágból ismert több hírességgel is összetalálkoztunk. Videó!
 • május 21., 00:00

  Céges találós kérdés, ami pénzre megy Céges találós kérdés, ami pénzre megy

  Mi az, amivel egy cég egyszerre tehet az energiaellátás biztonságáért, a fenntarthatóságért, és még pénzt is kereshet vele? Cikkünkben szakértő segítségével mutatjuk be a fogyasztói rugalmasság lehetőségét.
 • május 18., 00:02

  Miért szeretik annyira a tulajok ezt az autót? Miért szeretik annyira a tulajok ezt az autót?

  Ön ad becenevet az autójának? Ha igen, akkor biztosan nem csak eszközként tekint rá, hanem ennél szorosabb kapcsolatot ápol kocsijával. Ne ijedjen meg, nincs ezzel egyedül! Ez a típus pedig talán a szokottnál is gyakrabban lesz a tulajdonosok szíve csücske.
 • május 17., 00:06

  Meg fog lepődni, ki versenyzett az idei NN Ultrabalatonon! Meg fog lepődni, ki versenyzett az idei NN Ultrabalatonon!

  Idén 18. alkalommal startolt el hazánk egyik legnépszerűbb futóversenye, amelyen a résztvevők egyéniben vagy csapatban gyakorlatilag a Balatont futották körbe. A nem kis testi és mentális kihívást jelentő megmérettetés célba érésének helyszínén stábunk is jelen volt, és egy nem várt, televízióból ismert személybe is belebotlottunk! Videó!
 • május 14., 00:02

  Ön is igazi magyar szurkoló? Ön is igazi magyar szurkoló?

  A sportrajongók nem panaszkodhatnak, hiszen a labdarúgó Európa-bajnokságra is kijutott a hazai csapat és az ötkarikás játékok is magyar sportolókkal indul. Ennek kapcsán kérdezzük olvasóinkat, milyen is az igazi magyar szurkoló és milyen a magyar néplélek. Ön egyetért?
 • május 13., 00:00

  Gondolta volna, hogy teniszpálya alatt középkori kincsek rejtőztek? Gondolta volna, hogy teniszpálya alatt középkori kincsek rejtőztek?

  A Visegrádi Királyi Palota szomszédságában lévő XV. századi ferences kolostor próbaásatása során a régészek egy rendkívül izgalmas leletre bukkantak. Stábunk a helyszínen követte az eseményeket!