Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Brand and Content

 • február 6., 08:34

  A hangaláírásos szerződéskötés nem a geekek kiváltsága A hangaláírásos szerződéskötés nem a geekek kiváltsága

  Mondjon egy hangos igent!
 • január 30., 06:25

  Van olyan magyar egyetem, amelyik a leendő diákjait is támogatja Van olyan magyar egyetem, amelyik a leendő diákjait is támogatja

  Egyetemet választani életre szóló döntés, épp ezért sokat számít, ha egy felsőoktatási intézmény már a tájékozódásban és a felkészülésben is gyakorlati segítséget nyújt a középiskolásoknak.
 • január 29., 06:40

  A pszichológia az online vásárlások során is beüt A pszichológia az online vásárlások során is beüt

  Akkor is beteszi a virtuális kosarába a vágyott tárgyat, ha semmi szüksége rá? Netán hetekig nézeget, összehasonlítgat és teszteket olvasgat, mielőtt döntene? Személyiségünk online vásárlási szokásainkra is rányomja a bélyegét, a szakértő pedig azt is megmondja, hogyan.
 • január 28., 06:43

  Az instázás is károsíthatja a környezetet Az instázás is károsíthatja a környezetet

  Mindenhonnan csak azt hallja, hogy mennyire káros a Földre szinte minden tevékenységünk?
 • 2019. december 23., 09:04

  Csúnya pizsama helyett közös élmény: ilyen a slow karácsony Csúnya pizsama helyett közös élmény: ilyen a slow karácsony

  Az év legszebb ünnepéről a legtöbbször sajnos a kapkodás, a stressz és a feladatlisták jutnak az eszünkbe. Nem törvényszerű azonban, hogy így legyen, a slow karácsony kevesebb előkészülettel és ajándékkal, de több örömmel jár.
 • 2019. december 20., 14:03

  Egy pillanatnyi szünet az ünnepi rohanásban Egy pillanatnyi szünet az ünnepi rohanásban

  Az ünnepek előtti hajrában a járókelőket, és Szőke Gábor Miklós szobrászművészt kérdeztük, hogy mit jelent 2019-ben a karácsony.
 • 2019. december 19., 06:34

  Pár kattintás és árad szeretet! Pár kattintás és árad szeretet!

  179 éve küldünk képeslapot év végén, csak régen lovak szállították, ma pedig szerverek továbbítják. Idén karácsony és újév alkalmából is küldhet segítségünkkel üzenetet szeretteinek gyorsan, egyszerűen, frappánsan, azonnal, vagy időzítve.
 • 2019. december 12., 07:01

  Mindent a hibridekről - kezdőknek Mindent a hibridekről - kezdőknek

  Környezetbarát, takarékos és modern – leginkább ezek a jelzők keringenek a köztudatban a hibridekről. Ugyanakkor az, aki nem különösebben érdeklődik a technológia iránt, idegenkedhet a bonyolult, dupla meghajtástóé. Lássuk, pontosan mit takar ez a technológia, milyen verziói és milyen múltja van!
 • 2019. december 7., 05:47

  Milyen lett volna Arany János vagy Karinthy Frigyes önéletrajza? Milyen lett volna Arany János vagy Karinthy Frigyes önéletrajza?

  Felkértük Nyáry Krisztiánt, hogy készítse el néhány irodalmi híresség önéletrajzát, amiket aztán szakértők elemeztek. Vajon ők, akiknek érdemeikhez nem fér kétség, önéletrajzukat jól írták volna meg? Szegény Anonymus például alapvető hendikeppel indult.
 • 2019. december 6., 06:53

  A csúcstechnológiás szemlézernek a mozgó célpont sem akadály A csúcstechnológiás szemlézernek a mozgó célpont sem akadály

  Habár tudatosan mozgatjuk szemünket, az akaratlan szemrezdülések problémát jelenthetnek egy lézeres szemműtét esetén. De nem a legújabb 7D-s szemkövetésre képes gépnek! Hogy ez pontosan mit is jelent, és hogyan dolgozik egy hipergyors lézer, arról szakemberrel beszélgettünk.
 • 2019. december 5., 06:32

  Mi kell leginkább a boldog élethez? Mi kell leginkább a boldog élethez?

  Egy felmérésben hetven év felettieket kérdeztek a boldogságról. Szakértővel elemeztük az eredményeket, és arra kerestük a választ, hogy mennyire befolyásolják az idősek életét a bátor döntések, a gyerekkor vagy a megbánt tettek.
 • 2019. december 2., 06:52

  Szabad gyökök, antioxidánsok szevasztok! Szabad gyökök, antioxidánsok szevasztok!

  Vannak kifejezések, amelyeket általában bizonytalankodva használunk, hiszen nem tudjuk, mi is az igazság velük kapcsolatban. Most megpróbálunk tisztába tenni néhány ilyet, hogy legközelebb ön is magabiztosabban szólhasson olyan, húsba vágó témákhoz, mint sejtjeink egészségéhez.
 • 2019. november 22., 06:38

  Kleopátrának köszönhetjük a natúrkozmetikumokat? Kleopátrának köszönhetjük a natúrkozmetikumokat?

  Egyáltalán igaz-e ez a legenda, hogy Kleopátra tejes fürdőt vett minden nap? Milyen haszna volt ennek a tisztálkodási módszernek? Jelen vannak még ezek a fajta természetes tisztálkodási módszerek?
 • 2019. november 14., 06:56

  Egy kávé nappaliban – ja nem, ez egy könyvesbolt Egy kávé nappaliban – ja nem, ez egy könyvesbolt

  Rengeteget változott az, ahogy egy üzlet kinéz, a Libri Év Kereskedője díjat nyert boltjában például kortárs kávéházi hangulatot akartak teremteni. Négy funkciót is betölt - könyvesbolt, kávézó, átvételi pont és közösségi tér - az eladók képzett baristák is. Praktikus és menő, hogy az eladó átadja a csomagot, és utána megfőzi a kávét, vagyis végigkísér a folyamaton.
 • 2019. november 12., 06:41

  Pontgyűjtés helyett valódi ügyfélélmény Pontgyűjtés helyett valódi ügyfélélmény

  Miért sikeres az Amazon, mikor lett lényegesebb kiszolgálás, mint a marketing és hogyan változott meg a kereskedők szemlélete? Interjúnkban Mondovics Péterrel az Év Kereskedője verseny kapcsán beszélgettünk.
 • 2019. november 11., 06:10

  A rezsi és a környezet miatt került napelem a menő pisztrángosra A rezsi és a környezet miatt került napelem a menő pisztrángosra

 • 2019. november 6., 06:23

  "A fenntarthatósági elvek mentén működő vállalat jó befektetés lehet"

  A klímavédelem, az elromlott eszközök javíthatósága, a munkavállalói büszkeség és a fenntarthatóságra törekvő vállalatok sikeressége mind összefügg - tudhatja meg ifj. Chikán Attilával készült interjúnkból.
 • 2019. november 4., 06:41

  Mennyire passzol a munkahelye önhöz? Mennyire passzol a munkahelye önhöz?

  Legyünk őszinték! Mi a legfontosabb önnek a munkahelyén? A csapat? A fizetés? A jó főnök? Vagy épp a családbarát megoldások? Ezeket a kérdéseket megéri boncolgatni, sőt, most egy gyors tesztet is kitölthet, hogy kiderítse, mennyire passzol jelenlegi munkahelye önhöz!
 • 2019. október 31., 13:10

  Mi lenne, ha bezárnánk az összes bankfiókot? Mi lenne, ha bezárnánk az összes bankfiókot?

  Kell-e félnie a magyarországi bankoknak a Revoluttól? Még nem. De már nem árt figyelni rá. A CIB Bank Novathon rendezvényén jártunk.
 • 2019. október 26., 06:45

  Kerítésfestés a főnökkel Kerítésfestés a főnökkel

  A munkahelyi légkörön is sokat dobhat, ha egy-egy napra kilépünk a megszokott munkahelyi szerepekből és a hierarchiából, és közösen tehetünk, adhatunk vissza valamit a közvetlen környezetüknek.
 • 2019. október 24., 07:05

  Magyarországon indul a világelső pénzküldő szolgáltatás Magyarországon indul a világelső pénzküldő szolgáltatás

  Gauder Milánt a múlt és a jelen fizetési szokásai mellett arról is kérdeztük, milyenek lesznek a jövő megoldásai.
 • 2019. október 17., 07:34

  Üldözzük a műanyagot, de klímagyilkos autót használunk Üldözzük a műanyagot, de klímagyilkos autót használunk

  Egyre inkább uralja az éghajlatváltozás témája a közbeszédet, így egyre többen váltunk klímatudatos üzemmódra. Hogy csak szóban, vagy tettekben is, annak kérdőívünkkel jártunk utána. Lássuk, az Index-olvasók mennyire veszik ki a részüket a napi környezetvédelemből, és ismerik-e például a zöld befektetés fogalmát.
 • 2019. október 16., 06:39

  Kisvárosok kerülnek a nagyvárosokba? Kisvárosok kerülnek a nagyvárosokba?

  A valódi lakóparkok eddig is kínáltak kistelepülésekre jellemző extrákat az ott élőknek: zöldterületet, saját parkolót, sportolási lehetőséget, portát, nyugalmat, biztonságot. Az új trendek szerint ehhez jönnek az okos és takarékos megoldások mellett további közösségi vívmányok az autóbérléstől és kisbolttól kezdve akár a közös óvodáig.
 • 2019. október 11., 06:17

  A rossz alvás 10 fájdalmas következménye A rossz alvás 10 fájdalmas következménye

  Gondolta volna, hogy ha nem alszik jól, akkor csökken a kreativitása és romlik az egészsége is? Igazából elég fura, hogy miközben egyre egészségtudatosabbak vagyunk, a minőségi alvásra sajnáljuk az időt. Vitaminok és pszichológus helyett próbáljon meg jókat aludni!
 • 2019. október 8., 06:32

  Októbertől már nem jutunk elegendő D-vitaminhoz Októbertől már nem jutunk elegendő D-vitaminhoz

  A szürke őszi, téli napok közeledtével rohamosan csökken a napsütétéses órák száma Magyarországon, ezzel pedig a lehetőség is, hogy D3-vitamint szintetizáljunk az UVB sugarakból. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az egészséges immunrendszer fenntartásában is fontos szerepet játszó anyagról és arról, hogyan juthatunk hozzá télen is.
 • 2019. október 1., 06:27

  Sokat dolgozunk a pénzünkért, a szaporításával viszont nem foglalkozunk eleget Sokat dolgozunk a pénzünkért, a szaporításával viszont nem foglalkozunk eleget

  Kemény munkával megkeresett pénzünk okos gyarapítására biztat a szakember, aki szerint a legfontosabb még mindig az edukáció, az alapos tájékozódás lenne.
 • 2019. szeptember 30., 09:36

  5+1 tényező, amitől jobbak leszünk a munkahelyünkön 5+1 tényező, amitől jobbak leszünk a munkahelyünkön

  A magas fizetés ma már önmagában nem elég motiváció, fontos, hogy legyen lehetőség szakmai előrejutásra és a karriercélok megvalósítására is. Milyen tényezők segíthetnek abban, hogy fejlődni tudjunk, és a személyiségünkhöz illő pályát fussunk be?
 • 2019. szeptember 26., 06:36

  Amit tudni kell a modern születésszabályozásról Amit tudni kell a modern születésszabályozásról

  Magyarországon, elég rosszul állunk a tájékoztatás és a fogamzásgátlókhoz való hozzáférés tekintetében Európa más országaihoz képest, de nálunk is egyre többen váltanának korszerű hormonmentes fogamzásgátlásra. Tények, módszerek, trendek és rengeteg információ a Fogamzásgátlás Világnapja alkalmából.
 • 2019. szeptember 25., 06:35

  Ön is a visszeresek oldalán áll? Ön is a visszeresek oldalán áll?

  A sok egyhelyben töltött óra, nap változatos egészségügyi problémákat hozhat magával. Többek között a nem túl esztétikus és ráadásul akár súlyos szövődményeket okozó visszérbetegség kialakulására is rásegíthetünk életmódunkkal, szokásainkkal. Kérdőívünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy az Index-olvasók napi szinten hány órát állnak és ülnek, és vajon miért?
 • 2019. szeptember 20., 06:10

  Mitől lesz reggel jó munkába indulni? Mitől lesz reggel jó munkába indulni?

  Siker, pénz, csillogás – vannak alapvető igényeink, ha arra gondolunk, mitől érezzük jól magunkat a munkahelyen. Az, hogy egy valódi, jól működő, közösen hatékony csapat része legyünk, talán ritkábban jut eszünkbe, pedig hosszú távon ez is nagyon fontos.