Elemér
-1 °C
10 °C

Brand and Content

 • február 16., 00:03

  Szabad-e törött autót venni? Szabad-e törött autót venni?

  Sokakat elrettent, ha kiderül, sérült volt álmaik autója. Pedig hatalmas különbségek vannak egy óvatlan meghúzás és egy gazdasági totálkár között. Mutatunk pár példát.
 • 2020. december 28., 00:31

  Tesztelje velünk, mennyire van képben a dohánytermékekkel kapcsolatban! Tesztelje velünk, mennyire van képben a dohánytermékekkel kapcsolatban!

  Az alapkérdésre mindenki tudja a választ: cigizni nem egészséges. Hogy miért ártalmas és kikre hat a füst, azt már kevesebben tudják, a füstmentes technológiákkal kapcsolatban pedig végképp sok a kérdőjel az Index-olvasók fejében. Vagy nem? Lássuk!
 • 2020. december 26., 00:01

  Legyen még szebb az év vége! Legyen még szebb az év vége!

  A karácsonyi készülődés és a meghitt pillanatok során ritkán jut eszünkbe, hogy ez az időszak mennyire megterhelő tud lenni az emberek és a természet számára egyaránt. Egy kis odafigyeléssel viszont könnyedén barátságosabbá varázsolhatjuk az ünnepeket ebből a szempontból is.
 • 2020. december 22., 00:00

  Szeret bankkártyával fizetni? Ha igen, ennek nagyon fog örülni Szeret bankkártyával fizetni? Ha igen, ennek nagyon fog örülni

  Január 1-jétől új korszak veszi kezdetét a mindennapi fizetések terén, hiszen ezentúl minden olyan boltban, ahol online kassza működik, elektronikus módon is biztosítani kell a fizetés lehetőségét. 2021-től tehát még több helyen fizethetünk bankkártyával, vagy éppen okostelefonunk segítségével. Mondjuk a részleteket!
 • 2020. december 16., 09:04

  Ingatlanvásárlás koronavírus idején Ingatlanvásárlás koronavírus idején

  Az árak ugyan esnek, mégis van, akit visszatartanak a vásárlástól a biztonsági kockázatok. Pedig ma már online is megnézhetők az új és használt lakások egyaránt, de akár hitelt is felvehetünk a neten. Saját példával mutatjuk, hogyan érdemes keresni és találni.
 • 2020. december 12., 13:07

  A bankok versenye már a digitális térben zajlik, de ezzel mi járunk a legjobban A bankok versenye már a digitális térben zajlik, de ezzel mi járunk a legjobban

  A digitalizációnak köszönhetően jelentősen megváltoztak a bankolási szokásaink, a pandémia pedig még inkább ráerősített erre a folyamatra. Az innovatív megoldások kényelmesebbé tették az életünket, ugyanakkor ki is élezték a bankok közötti versenyt. És hogy ki lesz a nyertes? Izgalmas válaszokkal készültünk!
 • 2020. december 9., 07:21

  Anyagilag is nehéz lehet az idei karácsony, de van megoldás Anyagilag is nehéz lehet az idei karácsony, de van megoldás

  A vírushelyzet kíméletlenül rávilágított arra, hogy mennyire fontos, hogy legyen megtakarításunk, és hogy tudatosabban kezeljük pénzügyeinket. Karácsonykor ez a témakör még fontosabbá válik, segítünk, hogy ne kerüljünk bajba.
 • 2020. december 8., 00:00

  Akár edzésre is mehetünk az új generációs szemműtét másnapján Akár edzésre is mehetünk az új generációs szemműtét másnapján

  Számos tévhit kering a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban, és ezek közül a talán a legtöbb nem is a műtétre, hanem a gyógyulási folyamatra vonatkozik. Azonban a legújabb technológiának köszönhetően akár már a műtét másnapján vezethetünk, egy hét után síelhetünk.
 • 2020. november 27., 00:01

  Akkor most mi a helyzet a Huawei-jel? Akkor most mi a helyzet a Huawei-jel?

  Bár a kezdeti időkben igencsak baljósnak tűntek a körülmények, a sencseni tech. óriás köszöni szépen, jól van, saját fejlesztésekkel, minőségi készülékekkel és innovatív megoldásokkal gyűrte le a kihívásokat. A jövő pedig kifejezetten harmonikusnak tűnik.
 • 2020. november 26., 05:56

  Régen cseréltünk a molnárral, ma online rendeljük a kiflit Régen cseréltünk a molnárral, ma online rendeljük a kiflit

  Tudta, hogy alig száz éve léteznek önkiszolgáló élelmiszerüzletek? És az megvan, hogy miért dolgoztak ápolónők az első mozgólépcsők mellett az áruházakban? A vásárlás története igen érdekes és tanulságos.
 • 2020. november 24., 00:01

  Huawei-típusú találkozások Huawei-típusú találkozások

  Egy hétig szimbiózisban éltünk egy Huawei P40 Pro csúcstelefonnal, hogy megnézzük, mire képes a Huawei Mobile Services
 • 2020. november 19., 09:40

  Ma különösen csípi a füst a szemünket Ma különösen csípi a füst a szemünket

  50 évvel ezelőtt tartották az első Füstmentes napot, melyből világméretű mozgalom lett mára. Az évforduló kapcsán bemutatjuk, hogy a légszennyezés milyen módon sújtja bolygónkat, és elmondjuk azt is, hogyan tehetünk azért, hogy saját egészségünk megőrzése mellett környezetünket is kíméljük.
 • 2020. október 3., 07:28

  Így strandoltunk 2020-ban Így strandoltunk 2020-ban

  Az idei év a többség számára külföldi nyaralás nélkül zajlott. Fotókon mutatjuk, hogy milyen volt az elhúzódó nyár.
 • 2020. szeptember 30., 09:41

  COVID teszt és COVID teszt között is van különbség COVID teszt és COVID teszt között is van különbség

  A tesztekkel kapcsolatban vannak tisztázatlan dolgok. Mi az a PCR teszt? Mire jó a gyorsteszt? Melyik teszt mit mutat ki és milyen pontossággal?
 • 2020. szeptember 23., 10:11

  Az első magyar autótól szmogon át füstmentes alternatíváig Az első magyar autótól szmogon át füstmentes alternatíváig

  Az autómentes nap alkalmából képekkel is áttekintjük a hazai autózás történetét. Tudta, hogy egy optikusé volt az első itthon futó Benz? És hogy mára majd négymillió személyautón vagy magyar rendszám?
 • 2020. szeptember 14., 10:09

  Nem a nikotin a legkárosabb az egészségre a dohányfüstben Nem a nikotin a legkárosabb az egészségre a dohányfüstben

  Minden ötödik magyar dohányzik, ezért a dohányzás társadalmi probléma. De mitől ennyire káros cigizés? Most tudományos tényekkel alátámasztva magyarázzuk el videónkban.
 • 2020. szeptember 4., 06:19

  Miért tabu a férfi inkontinencia? Miért tabu a férfi inkontinencia?

  Mert szégyenérzettel és a kirekesztéstől való félelemmel jár, ráadásul veszélyezteti az erőre, önállóságra építő énképet. Ezért ugyan több százezer magyart érint, felük nem beszél róla, nem kér segítséget. Így a vizelettartási problémából komoly egészségügyi gondok lehetnek.
 • 2020. augusztus 31., 00:05

  Megjött a tévézés jövője Megjött a tévézés jövője

  A jól megszokott kapcsolgatásnak egyre nagyobb konkurenciát jelentenek az online videó- és a streaming szolgáltatók. Az új Vodafone TV úttörő abban a tekintetben, hogy mindezeket egy platformon egyesíti. Ráadásul ízlésünkhöz alkalmazkodva elérheti, hogy a rendelkezésünkre álló szabadidőt tudatosabban, tartalmasabban töltsük el.
 • 2020. augusztus 25., 00:00

  Ha sok, kipisiljük, ha kevés, elsápadunk. Mi az? Ha sok, kipisiljük, ha kevés, elsápadunk. Mi az?

  Nem, nem a sör, hanem egy vitamin, ami egy kicsit háttérbe szorult az olyan sztárok mellett, mint a C- és a D-vitamin. Kulcsfontosságú szerepet játszik az agy és a központi idegrendszer működésében, a vérképzésben és a sejtek anyagcseréjében. Infografikánkból a megfejtés mellett az ajánlott mennyiség és a hiányt jelző tünetek is kiderülnek.
 • 2020. augusztus 18., 00:00

  Mivel tarthatjuk frissen az agyunkat? Mivel tarthatjuk frissen az agyunkat?

  Okoseszközeink egyre több feladatot megoldanak helyettünk, így nem csoda, ha elménk könnyen berozsdásodik – ami az évek múlásával egyébként is megtörténhet. Bár konditeremben nem tudjuk edzeni, de azért szerencsére agyunkat, memóriánkat is tudjuk trenírozni.
 • 2020. augusztus 13., 00:00

  A SUV próbája a vezetés A SUV próbája a vezetés

  Felpróbáljuk a cipőt, megkopogtatjuk a görögdinnyét, megnézzük a tükörben, hogy áll rajtunk a ruha – napi rutin, hogy még a vásárlás előtt kipróbáljuk a kiszemelt terméket. Miért pont egy több milliós autónál mulasztanánk ezt el?
 • 2020. augusztus 3., 11:24

  Egy adagnyi Japán Budapesten Egy adagnyi Japán Budapesten

  A Nebuta azokat a népszerű japán fogásokat igyekszik megszerettetni a közönséggel, amik könnyen befogadhatók a kevésbé egzotikus ízek kedvelőinek is.
 • 2020. július 28., 00:03

  Amikor számít a méret Amikor számít a méret

  Van a férfiaknak egy olyan szerve, aminél kimondottan számít, mekkora. Igen, ez nem más, mint a prosztata. Mivel a húgy-ivarrendszer problémái között vezető helyet foglalnak el a prosztata különböző megbetegedései, igenis fontos róla beszélni.
 • 2020. július 20., 05:09

  A daganat molekuláris kódját töri fel a magyar szoftver A daganat molekuláris kódját töri fel a magyar szoftver

  Újabb nemzetközi szakmai konferencián mutatkozott be a daganatos betegek kezelését segítő magyar fejlesztésű szoftver.
 • 2020. július 11., 09:52

  Karantén után már parkolni is érintésmentesen szeretnénk Karantén után már parkolni is érintésmentesen szeretnénk

  A belvárosi parkolóhely-keresés a nagyvárosi lét egyik átka - a forgalmas utcákon való körözés nem csak stresszes, hanem a környezetet is szennyezi.
 • 2020. július 7., 10:06

  Magyarország legjobb egyeteme? Magyarország legjobb egyeteme?

  Milyen szolgáltatások és programok kellenek ahhoz, hogy egy évszázadok óta meghatározó intézmény ma is népszerű legyen a diákok között?
 • 2020. július 3., 06:25

  A biciklis nyaralás lehet az idei év slágere A biciklis nyaralás lehet az idei év slágere

  A népszerű tengerpartok és kirándulóhelyek, repülőgéppel elérhető úti célok, de még a strandok is kerülendő kategóriába eshetnek a 2020-as szezonban. Ezért is lángolt fel a városi kerékpározás és a kétkerekű turizmus iránti lelkesedés. A közeli Karintia példáján keresztül mutatjuk, hogy mindenkinek jó opció lehet idén aktívan nyaralni.
 • 2020. július 1., 06:27

  Ezek jelenthetik most a túlélést Ezek jelenthetik most a túlélést

  Ön tud ezzel együtt élni?
 • 2020. június 26., 09:30

  Külföldi egyetemek kurzusai ingyen? Igen! Méghozzá Szegeden Külföldi egyetemek kurzusai ingyen? Igen! Méghozzá Szegeden

  Különleges helyzetben van a Szegedi Tudományegyetem, hiszen ez az első hazai egyetem, amely megállapodást kötött a Coursera oktatási platformmal, ez pedig azt jelenti, hogy több külföldi egyetem kurzusai is elérhetővé váltak a hallgatók számára. Ez azonban nem az egyetlen ok, amiért érdemes megfontolni a jelentkezést a középiskolásoknak.
 • 2020. június 18., 13:10

  Mi van, ha jön a második hullám? Mi van, ha jön a második hullám?

  A Covid 19 első hulláma Magyarországon viszonylag enyhe volt, mégis teljesen felforgatta az éltünket. Hogyan változtunk a bezártság alatt és mi vár ránk, ha esetleg újra terjedni kezd a vírus? A témáról Csányi Vilmos etológussal beszélgettünk, az Out of the Box keretében.