Ugyanazt a teljesítményt adják bele, mint bárki más

IMG 2440
2016.08.17. 08:57
Az olimpia után kezdődő paralimpia kapcsán Budapest legnagyobb közösségi sportnéző pontján különleges akadálypálya nyílt. Ebből az alkalomból készítettünk videóinterjút a Tiszta szívvel című film főszereplőjeként ismert Fenyvesi Zoltánnal. Aki maga is aktívan sportol, és reméli, hogy sokan szurkolnak majd a szeptemberi verseny magyar indulóinak.
Mozgássérültként egymást inspiráljuk

Az Ability Day alkalmából átadott kerekesszékes akadálypálya Fenyvesi Zoltánnak azért tetszett, mert jól modellezi azokat a hétköznapi akadályokat, melyekkel ő is nap mint nap találkozik. A pálya remélhetően arra is felhívja a figyelmet, hogy szeptember 7-én indul Rióban a tizedik paralimpiai játékok, ahol magyar sportolók is indulnak.

Zoltán, aki félmaratokon és maratonokon indul, elárulta, hogy több magyar paralimpikont is személyesen ismer, így nagyon várja a sporteseményt. Bízik benne, hogy hogy nekik is sokan fognak szurkolni, hiszen ugyanolyan teljesítményt nyújtanak, mint az olimpikonok. A mozgássérült sportolók példáját azért is fontosnak tartja, mert az elhivatottság motiváló, ahogy az is, ha valaki eléri azokat a célokat, amiket kitűz maga elé.

Szeptember 7. és 18. között rendezik meg a riói paralimpiai játékokat, ahol harminckilenc magyar paraversenyző indulhat, húsz százalékkal több, mint négy évvel ezelőtti. A magyar paralimpikonok eddig összesen 126 érmet nyertek a játékokon, az első érem az 1972-es heidelbergi paralimpián született. 2012-ben Londonban, egyéniben 2 arany, 5 ezüst, 6 bronzérmet, csapatban 1 ezüstérmet nyertek 5 sportágban a magyar versenyzők, akkor 33 indulónk volt.

A cikket a Brand & Content készítette a Vodafone megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.