Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Pereskedne? Így kerülheti el, ha elég tájékozott

shutterstock 363134939
A cikket és a kvízt a MOKK támogatta
2018.10.02. 08:00
Jogi vitája támadt a szomszéddal, az építési vállalkozóval vagy a használt-autó kereskedővel? Mielőtt a bíróságra indulna, fontolja meg, mert évente közel 300 ezer per indul Magyarországon, egy átlagos eljárás pedig akár több évig is eltarthat. A jogi ellentétek sok esetben bíróság nélkül is kibogozhatók, az alternatív jogvita-rendezési lehetőségekkel pedig nemcsak rengeteg időt, hanem sok pénzt spórolhat és a stressztől is megkímélheti magát. Ha kitölti a kérdőívünket, megtudhatja, mennyire tájékozott a peren kívüli megegyezés lehetőségeivel kapcsolatban.

Aki ma pert indít, az esetek nagy részében több évig tartó bíróságra járásra kell számítania. Ez nemcsak az ember idegeit és a pénztárcáját viselheti meg, hanem rengeteg időt elvesz az életéből. Mindenki szeretné a lehető leggyorsabban, a legkisebb költséggel és stresszel megúszni a jogi vitákat, és szerencsére ma már erre többféle lehetőség is van. Töltse ki a tesztünket, és mérje fel, mennyire ismeri a konfliktusok rendezésének alternatív módjait!

Minden kérdés megválaszolására 50 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a  MOKK - Magyar Országos Közjegyzői Kamara megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.