Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pereskedne? Így kerülheti el, ha elég tájékozott

shutterstock 363134939
A cikket és a kvízt a MOKK támogatta
2018.10.02. 08:00
Jogi vitája támadt a szomszéddal, az építési vállalkozóval vagy a használt-autó kereskedővel? Mielőtt a bíróságra indulna, fontolja meg, mert évente közel 300 ezer per indul Magyarországon, egy átlagos eljárás pedig akár több évig is eltarthat. A jogi ellentétek sok esetben bíróság nélkül is kibogozhatók, az alternatív jogvita-rendezési lehetőségekkel pedig nemcsak rengeteg időt, hanem sok pénzt spórolhat és a stressztől is megkímélheti magát. Ha kitölti a kérdőívünket, megtudhatja, mennyire tájékozott a peren kívüli megegyezés lehetőségeivel kapcsolatban.

Aki ma pert indít, az esetek nagy részében több évig tartó bíróságra járásra kell számítania. Ez nemcsak az ember idegeit és a pénztárcáját viselheti meg, hanem rengeteg időt elvesz az életéből. Mindenki szeretné a lehető leggyorsabban, a legkisebb költséggel és stresszel megúszni a jogi vitákat, és szerencsére ma már erre többféle lehetőség is van. Töltse ki a tesztünket, és mérje fel, mennyire ismeri a konfliktusok rendezésének alternatív módjait!

Minden kérdés megválaszolására 50 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a  MOKK - Magyar Országos Közjegyzői Kamara megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.