Vajon mit ér meg nekünk a hazai?

hc2023-femina-cover-2100x1400 (1)
2022.10.19. 00:02

Elindult a SPAR és a K&H közös szervezésében létrejött Hungaricool termékverseny 2023-as pályázata. A versenyen azok a hazai, kiváló minőségű terméket előállító gyártók indulhatnak, akik jelenleg még nem rendelkeznek szélesebb piaccal, így a megmérettetést követően lehetőséget kapnak az országos termékbevezetésre az INTERSPAR áruházakon keresztül. Ennek apropóján kérdezzük most meg önöket, olvasóinkat, hogy milyen magyar termékeket választanak szívesen és miért, illetve mennyire ismerik a hazait.

 

A Hungaricool pályázat útján keresi a legígéretesebb hazai termékeket és megoldásokat elsősorban az élelmiszerek között.

A magyar élelmiszerek között több ikonikus terméket is számon tarthatunk, mint a Tokaji aszú vagy a szalámi, amiért a külföldiek is rajonganak. Azonban az utóbbi egy-két évtizedben az itthon gyártott termékek újabb generációja „nőtt fel”, melyek alapvetően a kézműves termékekben és a kistermelők, kisgazdaságok által megtermelt és kitalált produktumokban erősödtek meg. Több lett a bio- és superfood, egészséges élelmiszer és a természetes összetevőjű termék; összességében a magasabb minőségi elvárásoknak megfelelő, környezettudatos eljárással és csomagolással, jól kitalált márkastratégiával tűnnek ki a korábbi palettából.

Talán ennek nyomán is jellemző mára az, hogy a vásárlók kosarába egyre több hazai termék kerül és a magyar áru minőséget jelent több termékcsoportban is, legyen az egy kiváló gyümölcslé, húskészítmény vagy gyógytea.

A Hungaricool termékverseny célja, hogy ezek közül a termékek közül is a legjobbakat, legpiacképesebbeket megtalálja, felkarolja és mindenki számára elérhetővé tegye – kiemelve a számos kistermelői áru közül.

Kérdőívünk nem csak a Hungaricool-győztes termékekre koncentrál, kitérünk a termékválasztásra, minőségre, árérzékenységre, márkahűségre, valamint a Hungaricool programra is, de alapvetően arra vagyunk kíváncsiak, mennyire meghatározó olvasóink számára, hogy amit a kosarukba tesznek, az itthon vagy valahol máshol lett előállítva.

? 1.) Melyik termékcsoportból választ csak hazait? (Több válasz is lehetséges)
? 2.) Mennyire fontos önnek, hogy a megvásárolt termék díjnyertes legyen?
? 3.) Fontosnak tartja, hogy egy élelmiszer hazai alapanyagból és gazdaságból származzon?
? 4.) Ön szerint milyen terméket takar a „Tikkadt szöcske” és a „Békanő”?
? 5.) Melyek azok az „újhullámos” magyar készítmények, amiket szívesen kipróbálna vagy akár már van is tapasztalata velük? (Több válasz is lehetséges.)
? 6.) Ön szerint milyen termékeket állít elő a Sudár Birtok?
? 7.) Fontos önnek, hogy a termék, amit vásárol, újrahasznosítható vagy újrahasznosított csomagolással legyen ellátva?
? 8.) Amikor magyar terméket választ, mi a legfontosabb az ön számára?
? 9.) Ön szerint a hazai termékek felveszik a versenyt a külföldiekkel?
? 10.) Áldozna többet azért, hogy hazai, megbízható termelőtől vagy gazdaságból származó terméket vásároljon?
? 11.) Hallott már a kérdőívet megelőzően a Hungaricool termékversenyről?
? 12.) Jó ötletnek tartja a Hungaricool termékversenyt?

A cikket a Brand & Content készítette az SPAR Magyarország megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.