Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Nem kommentálja az ügyészség döntését a kuratórium

2003.01.23. 16:57
Nem értékelte jogilag a Legfőbb Ügyészség jogerős, a testületet feloszlató döntését az MTV kuratóriumi elnöksége. A kurátorok a köztévé ellenőrző testületének álláspontját tartják irányadónak.
Érdemben nem kommentálta a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtöki rendkívüli ülésén azt, hogy az ügyészség megszűntnek nyilvánította a testületet, amiért a sikertelen elnökválasztás után harminc nappal nem írta ki az új elnöki pályázatot.

Mint arról az Index is beszámot, a LÜ törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva, a kuratóriumi elnökség tavaly december 5-i határozatát vizsgálva hozta meg döntését, Ékes Ilona, a Magyar Nők Világfóruma által delegált kuratóriumi tag kérése kapcsán.

A három fideszes delegált nélkül ülésező testület közleményében úgy fogalmaz: az az álláspontja, hogy mindenben eleget tett a médiatörvényből rá háruló kötelezettségeknek. Ennek keretében 2002. december 5-i határozatával a törvény által előírt határidőben kétharmadosnál nagyobb (nyolc igen, egy nem ) szavazati aránnyal döntött az új pályázat kiírásáról.

Az elnökség nem tartja szerencsésnek, hogy a saját fennállása, illetve megszűnése ügyében érdemi jognyilatkozatot tegyen. A kuratórium egyhangú állásfoglalása szerint a testület működése törvényessége kérdésében az MTV ellenőrző testületének egyelőre még nem ismert álláspontját tartja irányadónak.