Géza
-12 °C
-4 °C

Elindult a Fidesz Európa-terv oldala

2004.02.15. 13:07
Elindult az Európa-terv ellenzéki oldala az europa-terv.hu címen. A kormányzatnak az ellenzéki politikustól 'ajándékba kapott' europaterv.hu címen elérhető oldala még nem működik. Rogán szerint a miniszeterelnök egy éve meghirdetett EU-programjából semmi sem valósult meg, az Európa-terv csupán lufieregetés.
Vasárnaptól olvasható az interneten az ellenzék kritikája a kormány Európa-tervének megvalósulásáról - erről Rogán Antal beszélt sajtótájékoztatón Budapesten.

Végigvesznek mindent

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta: az oldal számba veszi, hogy a 2003. február 11-én Medgyessy Péter által ismertetett, az ország európai uniós felkészülését segítő programból mi az, ami "nem az ígéreteknek megfelelően történt".

Az ellenzéki politikus február elején adta át ingyen a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH) a tulajdonában lévő europaterv.hu domaint, holott korábban - Rogán beszámolója szerint - a kormánykampányokat intéző Leo Burnett reklámügynökség félmillió forintot is felajánlott az internetes címért.

Elhappolták a domaint

Az internetes címet még a Fidelitasszal kapcsolatban álló Zivatar Bt. szerezte meg pár nappal az Európa-terv miniszterelnöki meghirdetése után. A domaint a cég nem adta el a PR-cégnek, hanem továbbadta a fideszes politikusnak.

A Leo Burnett cáfolta, hogy ő kereste volna meg a Zivatar Bt.-t, állításuk szerint a dolog fordítva történt, a cég ajánlott fel a Leo Burnettnek négyszázötvenezer forintos vételi árat.

Lufieregetés

Rogán akkor bejelentette, megőrizte az europa-terv.hu címet, azért hogy ezen az oldalon fogalmazhassák meg kritikájukat a kormány Európa-tervével kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus az oldallal kapcsolatban az Info Rádiónak elmondta, a kormány Európa-terve, Medgyessy Péter ígérgetései lufiknak bizonyultak, az egy éve megfogalmazott tervekből semmi sem valósult meg. Az ellenzéki oldal ezt mutatja be - tette hozzá.

A miniszterelnök hétfőn a Parlamentben elmondani szándékozott évértékelő beszédével kapcsolatban Rogán úgy fogalmazott, nagyon reméli, hogy a mostani beszéd nem "a lufieregetésről fog szólni". Az oldalon egyébként levelet lehet küldeni a miniszterelnöknek.

A kormány Európa-terv oldala egyelőre nem működik, az europaterv.hu cím a kormányzati portálra, a magyarország.hu-ra linkel.