Géza
-11 °C
-4 °C

Orbán már az ellenzéki szerepről beszél

2006.04.13. 20:58
"Ne számítson arra a leendő Gyurcsány-kormány, hogy miután becsapta a választókat, az ellenzék segítségét kéri" - nyilatkozta az InfoRádiónak a Fidesz elnöke.

A választási kampányban egy pártvezértől a megszokottnál beszédesebben nyilatkozott Orbán Viktor az InfoRádiónak arról, hogyan viselkedik majd a Fidesz ellenzékben.

Például nem fogja megszavazni azokat a megszorító intézkedéseket, amikre a nagy deficit miatt várhatóan rákényszerül a következő kormány. Semmilyen megszorító intézkedést nem támogat a Fidesz a választások után, jelentette ki a Fidesz elnöke, korábbi miniszterelnök-jelöltje.

"Ne számítson arra a leendő Gyurcsány-kormány, hogy miután becsapta a választókat, kiravaszkodta a voksaikat, eltitkolta a helyzetet, s így megszerezte a győzelmet, majd bevallja, hogy rossz a helyzet, az ellenzék segítségét kéri. Na ebből nem esznek!" - fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint egyre inkább megerősödnek a remények a következő napokban, a polgári oldal győzelmi esélyei nőni fognak, mivel egyre több MDF-es jelöltet sikerül rávenniük a segítségnyújtásra, visszalépésre.