Szilárda
-4 °C
3 °C

Kétszer is verekedtek a rendőrök

2008.04.21. 17:49
Egy másik erőszakos cselekménnyel is megvádolta az ügyész hétfőn a Fővárosi Bíróságon azt a három rendőrt, akik közül ketten már januárban bíróság elé álltak hivatalos eljárásban történt bántalmazás ügyében.

Az újabb vádpont szerint a három rendőr 2006. szeptember 20-ról 21-re virradó éjszaka az egyik tömegoszlatás során gumibottal fejbe vert, tonfával ütlegelt és térddel orrba rúgott egy Teréz körúti bérház udvarába beszaladó fiatalembert.

A sértett elmondása szerint társaival egy kapualjból nézték a nagykörúti eseményeket, amikor a rendőrök rájuk törtek és egyiküket - megbilincselése közben - bántalmazták.

A rendőrök azt mondták, a sértettek elfogására azért kaptak parancsot, mert ők kővel dobálták meg korábban a rendőrsorfalat.

A most vádolt rendőrök közül kettőt már januárban kihallgatott a bíróság. Akkor azzal vádolták őket és még egy társukat, hogy szintén szeptember 21-én hajnalban a Nyugati téren bántalmaztak egy intézkedés alá vont fiatalembert, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök januárban is és most is tagadták bűnösségüket. Az összesen négy rendőr ügyében június 30-án hoz ítéletet a Fővárosi Bíróság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!