Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beállította nyári rekordját a Fidesz

2005.08.29. 23:33
Beállította nyári rekordját a Fidesz, 34 százalékos a támogatottsága a népesség körében, miközben az MSZP újabb csökkenéssel, 23 százalékon zárta az augusztust, derül ki a Gallup Intézet legfrissebb felméréséből.

Az MDF és a SZDSZ hibahatáron (teljes mintán +/- 3,2 százalék) belül teljesített, támogatottságuk mindössze 2 százalékos.

Nagyobb a különbség a két nagy párt között a határozott pártpreferenciával rendelkezők körében, a Fidesz 18 százalékkal vezet a 38 százalékon álló MSZP előtt.

A teljes mintában a határozott szavazók aránya nem változott, 63 százalékuk tudott választani magának valamilyen pártot, a választásokon a jelenlétét biztosan ígérők aránya azonban csak 46 százalék.

A Gallup felméréséből kiderül, hogy azok között, akik tudják, hogy elmennek a választásra, de pártot nem tudnak mondani, több a kormányoldal támogatója, többségük elégedett (47%-36%). Ők a biztos választók egytizedét adják.

A miniszterelnökről ítéletet mondók közül Gyurcsány Ferenc tevékenységét negyven százalék látja pozitívan, míg hatvan százalék negatívan.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor lenne-e alkalmasabb miniszterelnök a 2006-os választások után, a választásokon résztvenni szándékozók 47 százaléka Orbánt, 39 százaléka Gyurcsányt nevezi meg, míg 9 százalék valaki mást mond és 6 százalék pedig nem tud vagy akar a kérdésre válaszolni.