Beállította nyári rekordját a Fidesz

2005.08.29. 23:33
Beállította nyári rekordját a Fidesz, 34 százalékos a támogatottsága a népesség körében, miközben az MSZP újabb csökkenéssel, 23 százalékon zárta az augusztust, derül ki a Gallup Intézet legfrissebb felméréséből.

Az MDF és a SZDSZ hibahatáron (teljes mintán +/- 3,2 százalék) belül teljesített, támogatottságuk mindössze 2 százalékos.

Nagyobb a különbség a két nagy párt között a határozott pártpreferenciával rendelkezők körében, a Fidesz 18 százalékkal vezet a 38 százalékon álló MSZP előtt.

A teljes mintában a határozott szavazók aránya nem változott, 63 százalékuk tudott választani magának valamilyen pártot, a választásokon a jelenlétét biztosan ígérők aránya azonban csak 46 százalék.

A Gallup felméréséből kiderül, hogy azok között, akik tudják, hogy elmennek a választásra, de pártot nem tudnak mondani, több a kormányoldal támogatója, többségük elégedett (47%-36%). Ők a biztos választók egytizedét adják.

A miniszterelnökről ítéletet mondók közül Gyurcsány Ferenc tevékenységét negyven százalék látja pozitívan, míg hatvan százalék negatívan.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor lenne-e alkalmasabb miniszterelnök a 2006-os választások után, a választásokon résztvenni szándékozók 47 százaléka Orbánt, 39 százaléka Gyurcsányt nevezi meg, míg 9 százalék valaki mást mond és 6 százalék pedig nem tud vagy akar a kérdésre válaszolni.  • Tippek
  • Babaváró hitel