Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tartja előnyét a Fidesz

2005.08.26. 06:50
A szocialistáknak továbbra is huszonnégy százalékos támogatása van, a Fidesz népszerűsége három százalékkal, huszonkilencre csökkent az összes megkérdezett körében, derült ki a Szonda Ipsos augusztus közepén készült felméréséből, amelyet a Népszabadság publikált.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 51 százalékon áll, az MSZP 39 százalékával szemben, tette közzé a Szonda Ipsos felméréseit a Népszabadság. Júniusban és júliusban a Fidesz 52 százalékon ált, az MSZP 37-ről 40-re emelte a támogatottságát júniusban és júliusban.

Az összes megkérdezett körében az MSZP népszerűsége 24 százalékos, a Fideszé 32-ről 29 százalékra csökkent. A beszámoló szerint az ellenzéki párt szimpatizánsai aktívabbak, mint a szocialista bázis. A Szonda Ipsos szerint a legnagyobb kormánypártnak 1,2 millió, a Fidesznek 1,6 millió elkötelezett támogatója van.

Az SZDSZ továbbra is négy százalékon áll, az MDF három, a MIÉP és a Centrum Párt egy-egy százalékos támogatottságot tudhat magáénak.